Belgen die onder invloed rijden krijgen sleutelhanger met naam overleden kind

Belgen die onder invloed rijden krijgen sleutelhanger met naam overleden kind

Axelle, Corwin, Laetitia, Nathan, Olivier, Philippe, Romina en Timmy. Deze acht kinderen kwamen om bij ongelukken waarbij een beschonken bestuurder betrokken was. De knalgele BOB-sleutelhanger is een fenomeen in Nederland en België. Onze zuiderburen hebben nu een alternatief voor mensen die wel rijden met een slok te veel. Het ‘cadeautje’ is ook een gele sleutelhanger en heeft hetzelfde BOB-lettertype, maar draagt de naam van een overleden kind. En dat komt binnen.

Johanna en Axelle

In België is het nu Weekend Zonder Alcohol. Als een bestuurder blaast en teveel alcohol in zijn bloed heeft, krijgt hij of zij deze sleutelhanger cadeau. Inclusief het verhaal over het kind in kwestie. Het is dus een sleutelhanger die je zeker niet aan je bos wilt hebben hangen. De verhalen van deze kinderen zijn hartverscheurend. Zo vertellen Frank en Marilyn hoe zij vijf jaar geleden in een klap hun dochter Johanna en kleindochter Axelle (3) verloren. De twee stonden hand in hand op de stoep toen de beschonken chauffeur de macht over het stuur verloor. Ze werden 35 meter ver geslingerd. Johanna lag nog in coma voordat zij overleed, maar hun kleindochter was op slag dood. Marilyn: “Als je alcohol en drugs neemt, gebruik je een auto echt als moordwapen.”

Campagne

Deze opmerkelijke campagne is bedacht door de Belgische organisatie ‘Ouders van Verongelukte Kinderen’, in samenwerking met verkeersinstituut VIAS. Zij hopen dat deze sleutelhanger langer in het hoofd van bestuurders zal blijven hangen dan bijvoorbeeld een boete of rijverbod. In België vonden er in 2019 ruim 4100 ongevallen plaats waarbij alcohol in het spel was.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

5 leden zijn nu online
Aanmelden