Bakerpraatjes ontmaskerd! Welke kloppen nu echt?

Bakerpraatjes ontmaskerd! Welke kloppen nu echt?

Toen ik zwanger was kon ik niet wachten om achter het geslacht van de baby te komen. Ik zocht alle bakerpraatjes op en probeerde ze uit. Geen idee meer of het allemaal klopte maar nu een vriendin van mij zwanger is en we inmiddels weten dat ze een jongetje in haar buik draagt, dacht ik dat het leuk was om met haar eens alle bakerpraatjes te onderzoeken. Kloppen ze nou eigenlijk een beetje?

Baking soda-test

Voor deze huis-tuin-en-keuken-geslacht-voorspellende-methode heb je twee glazen, baking soda (niet te verwarren met bakpoeder) en ochtendurine nodig. Baking soda is zuiveringszout dat je in ieder geval kunt kopen bij de drogist. Zorg dat de hoeveelheden van de baking soda en de ochtendurine hetzelfde zijn. Giet daarna de beker urine over de baking soda.

Werking:
Gaat het mengsel bruisen, dan krijg je een jongen. Gebeurt er niets, dan is er een meisje op komst. De gedachte achter deze test is dat je urine zuurder is als je een jongen krijgt, vandaar de bruisende reactie.
Resultaat:
Jongen!

De test met rode kool

Hiervoor heb je een rode kool nodig die je voor de helft in stukken snijdt. Breng wat water aan de koken voeg de stukken rode kool toe. Tien minuutjes zachtjes doorkoken tot het water een diep paarse kleur krijgt. Zeef uiteindelijk de rode kool uit het water en giet het sap in een glas. Zorg dat je in een ander glas urine hebt staan en zorg er ook voor dat het allebei evenveel is. Nu giet je de urine bij het sap van de rode kool.

Werking:
Wordt het sap rood/roze dan krijg je een jongen. Wordt het sap paars dan verwacht je een meisje. 
Resultaat:
Jongen!

Een ring aan een touwtje

Ga op je rug liggen en hang een ring aan een touwtje. Houd het touwtje met de ring boven je buik (of laat je partner dat doen).

Werking:
Beweegt de ring van heup naar heup, dan wordt het een jongen. Beweegt de ring van navel naar beneden, dan wordt het een meisje.
Resultaat:
Jongen!

De Maya Kalender

De legende vertelt dat de Maya het geslacht van de baby aan de hand van de leeftijd van de moeder en het jaar van de conceptie konden voorspellen.

Werking:
Als beide even of oneven zijn, wordt het een meisje. Is een van de twee even en de andere oneven, dan wordt het een jongen. Mijn vriendin werd zwanger in 2016 en is 31 jaar oud. Een oneven en een even getal dus. 
Resultaat:
Jongen!

Die Maya's zaten er finaal naast met het voorspellen van het einde van de wereld, maar met het geslacht van deze baby zitten ze helemaal goed!

Chinese kalender

Werking:
Het geslacht van je baby wordt bepaald aan de hand van de maand waarin de baby is verwekt en de leeftijd van de moeder op moment van conceptie.
Resultaat:
Meisje! Fout dus!

Tijdens het testen van al deze dingen herinnerde ik mij dat de Chinese kalender bij mij ook verkeerd zat. Ik besloot wat verder te zoeken op internet en kwam plots een opmerking van iemand tegen dat je wel moet uitgaan van je CHINESE leeftijd en niet je reguliere leeftijd. Makes sense dacht ik en we vogelden uit hoe het er dan bij zou staan...

De Chinese geslachtskalender is gebaseerd op de Chinese (Lunar) kalender. Je gaat hierbij dus niet uit van je Gregoriaanse leeftijd of conceptiemaand, maar van de Chinese. Hoe dat te berekenen is zijn de meningen over verdeeld. Waar ze in China vanuit gaan is dat de leeftijd van de mens begint te tellen als je bent verwekt, als je nog in de buik zit dus.
Globaal kun je dus zeggen dat je dan 9 maanden bij de huidige leeftijd moet optellen om bij je Chinese leeftijd te komen. Zo gezegd zo gedaan maar dat maakte helaas geen enkel verschil. 
 


 

Toestand van de huid (puistjes)

Werking:
Ze zeggen dat een meisje in je buik hebben alle schoonheid bij de moeder wegneemt. Dat zou er ook voor zorgen dat de zwangere vrouw last krijgt van acne. 
Resultaat:
Geen pukkeltje te bekennen al maanden lang (heerlijk) dus; jongen!

Eindresultaat alle testen:

5 x jongen.
1 x meisje.

Best grappig om te zien dat veel (de meesten) dus het juiste hebben aangegeven. En dat terwijl we allebei heel erg sceptisch zijn wat betreft deze bakerpraatjes. Wie weet zijn ze toch zo gek nog niet!

Hebben jullie ook dit soort gekke 'stunts' uitgevoerd om achter het geslacht van je baby te komen?

Suzanne is voormalig redacteur van Babybytes. Ze woont samen met haar vriend en dochtertje van twee. 

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


 • Moesje78

  Nou ik zat 2 keer onder de pukkels 17 en 15 jaar terug en ik kreeg 2 jongens.. nu ben ik weer in verwachting en heb een bloedgave huid.. of het is mijn leeftijd.. (ben ver voorbij de pubertijd inmiddels) Of ik krijg een meisje.. :-))

  Ik denk dat het een beetje kop of munt verhaal is.. het muntje kan per toeval de goede kant op rollen.

 • Anja77

  Hee, leuke blog! Alleen 1 ding begrijp ik niet helemaal. Er wordt gezegd dat bij een jongen de urine zuurder zou zijn. Maar ik heb op veel andere websites gelezen dat de urine zuurder is bij een meisje. Je zou de PH van je ochtendurine kunnen meten. PH 4-6 (zuurder) zou op een meisje wijzen en PH 7-9 (alkalisch) op een jongen. Deze theorie wordt ook door veel verloskundigen bevestigd. Iemand een idee hoe dit zit?

 • Mamavan2lievekids

  De Chinese kalender en de Maya kalender gaven bij mij allebei aan dat ik een meisje zou krijgen. Dit klopt nog ook!

 • Krummeltje-

  Ik had de baking soda test gedaan, en die klopte ook. :D

 • MamaVanNAOMI-RICO

  Mijn huid was bij mijn dochter juist stralend nu in verwachting van een jongen en ik lijk wel op een puber met al die pukkels

 • xwantje

  Zo herkenbaar! Die puberpuistjes.

  VERSCHRiKKELIJK!!!

  Hele familie denkt hier dat het een meisje wordt omdat alle bakerpraatjes die kant op wijzen, maar alles is minder waar...

 • MamaVanNAOMI-RICO

  Ja zo zie je maar hoeft niks te betekenen maar had liever een stralende huid gehad kijk smorgens niet graag in de spiegel eerst even make up erop dan gaat t wel

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50