Babyspeelgoed dat eigenlijk geen babyspeelgoed is, maar veel leuker is!

Babyspeelgoed dat eigenlijk geen babyspeelgoed is, maar veel leuker is!
  • in Baby
  • 0
  • 492
  • 31/01/2024

Er is zoveel keuze aan babyspeelgoed! Met of zonder geluid, felle kleurtjes of meer in de hippe beige tinten, groot of klein, goedkoop of duur... Maar uiteindelijk kiezen ze vaak liever voor iets dat eigenlijk helemaal geen speelgoed is!

Je kent vast wel onderstaande video waarin een baby kan kiezen uit typisch babyspeelgoed of iets wat helemaal geen speelgoed is maar veel interessanter (en vaak ook goedkoper!).

Met welk speelgoed speelt jouw baby?

Op het social medium platform Reddit vroeg een moeder aan andere moeders welk 'speelgoed’ hun kleintje verkiest boven speelgoed dat echt bestemd is voor baby's/kinderen.

“Ik begin wel. Mijn bijna zes maanden oude baby is geobsedeerd door verpakte rijstcrackers? Ze wil het niet eten, maar er gewoon mee spelen.”

Al snel stroomden de reacties van andere ouders binnen. En wat blijkt: er zitten hele vreemde dingen tussen waarmee baby's dolgraag mee spelen. We hebben de opvallendste op een rijtje gezet:

“Mijn dreumes is gek op spelen met de toiletborstel! Ik heb hem maar met Kerstmis een eigen schone toiletborstel gegeven. Hij heeft er maandenlang mee rondgelopen alsof het een fakkel was of een zwaard. Hij was er zo blij mee!”

“Een aquariumpomp. Het zorgt voor een eindeloze waterstroom voor het badwater waar mijn peuters in zitten. Ze begonnen meestal te huilen als ik het bad leeg liet lopen. Ze wilden juist spelen met die waterstroom. Dus heb ik een aquariumpomp gekocht. Ze kunnen nu eindeloos doorspelen met de waterstroom en er wordt ook geen water meer mee verspild. Ik heb weleens badspeelgoed geprobeerd, zoals een soort fontein of de douchekop, maar daar vonden ze niets aan.”

“Elke keer als we naar de supermarkt gaan dan moet ‘ie emotioneel worden ondersteund door een appel vast te houden.”

“Mijn zoon was geobsedeerd door deurstoppers.”

“Mijn zoontje was niet weg te slaan van een leeg melkpak en een leeg boterkuipje.”

“Een stapel kassabonnetjes en een kleine lege doos.”

“Halfvolle kleine waterflesjes. Je kunt ze schudden, laten kraken, en natuurlijk gooien! Je kunt er echt van alles mee doen!”

“Plastic kommetjes. Mijn zoon is echt al maandenlang geobsedeerd door die dingen. Hij draagt ze als hoed, stopt ze onder zijn shirt, loopt ermee door het huis te banjeren...”

“Een emmer. Hij huilt als hij geen emmer heeft. Hij is er laatst zelfs mee in slaap gevallen.”

Wat is het favoriete speelgoed (dat eigenlijk geen speelgoed is), van jouw kind?

Lees ook:

Zó vermaak je een baby zonder (duur) speelgoed
Waarom zet je kind zijn speelgoed zo graag op een rijtje?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50