Babynamen van influencers zijn helemaal hot!

Babynamen van influencers zijn helemaal hot!

Babynamen die beroemde filmsterren of popsterren aan hun kleine hebben gegeven werken vaak ter inspiratie bij de zoektocht naar mooie babynaam. Maar nu zijn de babynamen die influencers aan hun kleine geven helemaal hot!

Babynamen gegeven door influencers

Dit blijkt uit onderzoek van de webshop Made for Moments, dat gespecialiseerd is in geboortekaartjes. Het deed onderzoek naar de babynamen van influencers in 2023. Zo blijkt dat de naam Nówie, die influencers-koppel Famke Louise en Denzel Slager aan hun zoontje gaven 500 procent in populariteit steeg.

Ook de naam Revi die YouTuber Rebecca Denise aan haar zoontje gaf op een mooie tweede plek te eindigen. De populariteit van die naam steeg met 371 procent. Ook de naam van het zoontje van mama-influencer Tess Muller, Mylo, en die van Elise Boers, die haar dochtertje de naam Coco gaf, zijn dit jaar steeds populairder geworden.

Invloed royals

Toch hebben andere beroemdheden ook nog veel invloed op de keuze voor een babynaam. Zo zijn de Britse Royals William en Kate ook heel bepalend voor de keuze van de naam George in Nederland.  De populariteit van die naam nam met maar liefst 248 procent toe in ons land.

'Influencer geeft extra zetje'

Volgens voornaamexpert Gerrit Bloothooft van de Universiteit Utrecht halen toekomstige ouders hun inspiratie voor mooie babynamen overal vandaan. “Ze volgen mensen op social media, ze zien bekende personages uit films of zien beroemdheden op tv. Influencers hebben zich daartussen gewrongen. Een bekende influencer kan net dat zetje extra geven", zegt hij op AD.nl.

Heb jij je laten inspireren door een influencer voor het kiezen van een babynaam?

Lees ook:

Kies jouw favoriete babynaam via de BabyBytes-babynamenzoeker
Dít zijn de populairste babynamen in andere landen

Bron: AD.nl

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


  • Lady-Whistledown

    Echt niet! Wij haalden inspiratie uit namen van sporters.

  • Sharon

    Ja maar de influencers bestonden toen nog niet heh

  • Lady-Whistledown

    Dat klopt maar ik volg nu ook geen influencers馃槅

  • Sharon

    Gevolg nul bijzonder meer

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50