Babynamen geïnspireerd op cocktails

Babynamen geïnspireerd op cocktails

De jacht op babynamen is niet altijd even makkelijk, op een gegeven moment begin je overal te zoeken. Dat ze zelfs te vinden zijn tussen al die alcoholische drankjes die je voorlopig nog even moet laten staan, blijkt maar weer uit dit lijstje.

Margarita

Een Griekse meisjesnaam en één van de bekendste cocktails ter wereld. Tequila, triple sec en limoensap.

Sherry

Een Franse meisjesnaam die veel voorkomt in Amerika. De naam betekent kers of lieveling. Naast een meisjesnaam is het ook een Spaanse versterkte wijn.

Jim

Deze veelvoorkomende Engelse jongensnaam is ook de naam van de authentieke bourbon whiskey Jim Beam.

Alize

Deze Franse meisjesnaam betekent nobel en vriendelijk. In Amerika wordt deze naam ook voor jongetjes gebruikt. Het is tevens een populair drankje.

Bailey

Dit is een Engelse naam voor jongens en meisjes, maar wordt het vaakst gegeven aan meisjes ondanks de betekenis ‘gouverneur, stadsheer’. Niet te verwarren met de cream likeur uit Ierland.

Vesper

Dit is een Latijnse naam voor jongens en meisjes. De naam wordt meestal gegeven aan meisjes en betekent ‘van de avond’. Ook is Vesper een bekende cocktail, die in 1953 bekendheid kreeg toen geheim agent James Bond het bestelde in het boek Casino Royale.

Jack

Deze Engelse jongensnaam is in combinatie met de naam Daniel een bekend Whiskeymerk.

Mai

Mai is een Vietnamese naam voor jongens en meisjes en betekent bloeiend, florerend. De naam wordt vaak gegeven aan Engelse en Welshe meisjes. Niemand hoeft natuurlijk te weten dat jij de naam van de Mai Tai cocktail hebt afgeleid.

Weet jij nog meer namen die eigenlijk ook een drankje zijn?

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50