Baby zonder overlevingskans toch geboren om levens andere kindjes te redden

Baby zonder overlevingskans toch geboren om levens andere kindjes te redden
  • in Baby
  • 6
  • 1568
  • 16/01/2019

Ondanks dat Krysta Davis wist dat haar baby geen kans had om te overleven, brak ze de zwangerschap niet af. Ze bracht haar kind toch ter wereld om de levens van andere kindjes te redden.

Na achttien weken zwangerschap kregen Krysta en haar partner Derek Lovett te horen dat hun ongeboren kind leed aan anencefalie, een aandoening die leidt tot verminderde ontwikkeling van de hersenen. Kindjes met deze aandoening worden dood geboren of overlijden vaak en paar uur of enkele dagen.

Lees ook:
Baby Eva komt ter wereld als orgaandonor

Levens redden

Het stel besloot om de zwangerschap te voldragen om zo de organen van hun kind te doneren aan andere kinderen. “Door onze dochter ter wereld te brengen, konden we andere levens redden. We kunnen dan wel zelf niet met onze baby naar huis gaan, hierdoor kunnen andere ouders dat tenminste wel.”

'Anderen gelukkig maken'

Op kerstavond werd hun dochter Rylie geboren en een week later overleed ze. Haar hart en longen zijn gedoneerd aan twee kinderen. “We vinden als koppel troost in de wetenschap dat ons verlies anderen gelukkig maakt.”

Bron: HLN

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50