Baby verliest bijna tenen door losse haar

Baby verliest bijna tenen door losse haar
  • in Baby
  • 6
  • 26091
  • 09/10/2018

Het is iets waar je misschien nooit aan hebt gedacht, maar uitgevallen, losliggende haren kunnen een gevaar zijn voor je baby. Uiteindelijk kwam de Britse moeder Alex Upton erachter wat er nu precies aan de hand was.

Haar babyzoontje huilde om onbegrijpelijke reden al een week lang. Het werd zelfs zo erg dat hij zijn fles weigerde. ‘Wat was er toch met hem aan de hand?’ vroeg Alex zich af. Uiteindelijk kwam ze erachter wat er aan de hand was: er zat een haar verstrengeld om zijn tenen die de boel behoorlijk afknelde.  Zo erg zelfs dat Alex vreesde dat zijn tenen moesten worden geamputeerd.

Lees ook:
 

Teentjes rood en opgezwollen

Zijn teentjes aan zijn linkervoet waren helemaal rood uitgeslagen en behoorlijk opgezwollen, omdat de bloedcirculatie waarschijnlijk als 12 tot 14 uur waren afgekneld. “Ik voelde me schuldig. Ik kan niet geloven dat verloskundigen of artsen je hier niet voor waarschuwen.”

Zo’n haarverstrengeling kan namelijk gebeuren als een baby aan je haar trekt er een losse haar terechtkomt in een luier of een sok zonder dat je het merkt.

Hersteld

Het lukte Alex om de haar te verwijderen, maar dat nm nog wel een kwartier in beslag aangezien de haar zo strak om de tenen zat verstrengeld. Daarna brachten zij en haar man hun baby naar de arts en die gaf een antibacteriële crème mee. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en zijn de tenen van baby Ezra hersteld.

Advies

Met haar verhaal wil Alex andere ouders waarschuwen. “Ik ben normaal gesproken heel erg bezig met de veiligheid van kinderen, maar ik had niet verwacht dat ons dit ooit zou overkomen. Mijn advies aan andere ouders is om bij het verschonen van de luier, bij het aantrekken van sokken en zelfs als ze in bad zijn geweest, goed te controleren dat elke losse haar wordt verwijderd.”

Heb jij weleens een verstrengelde haar om bijvoorbeeld de tenen of vingers van je baby aangetroffen?

Bron: Today.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (6) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50