Baby’s luisteren het liefst naar andere baby’s

Baby’s luisteren het liefst naar andere baby’s
  • in Baby
  • 0
  • 4212
  • 22/05/2018

Doe je heel erg je best om je baby’s spraakvermogen te ontwikkelen door lieve babytaal uit te slaan? Jammer vaders en moeders, maar baby’s luisteren het liefst naar andere baby’s.

Het is bekend dat je niet vroeg genoeg gesprekken met je baby kunt voeren om ervoor te zorgen dat hun spraakontwikkeling goed wordt ontwikkeld.

Maar nu blijkt uit een experiment dat baby’s veel liever naar andere baby’s luisteren. Zo kwam naar voren dat baby’s van vijf maanden 40 procent langer naar de geluiden van andere baby’s luisteren ook al waren die geluiden hetzelfde geluid dat ze zelf maken.

Lees ook:
Communiceren met je baby? Gebruik babygebaren!

Hoge toon

Het onderzoeksteam gebruikte een synthesizer die de geluiden kan nabootsen van mensen van alle leeftijden. Eerst dachten de onderzoekers dat baby’s op dezelfde manier zouden reageren op de stem van hun moeder die vaak omhooggaat als ze tegen hun baby praten. Maar een hoge toon alleen was niet genoeg om de aandacht van een baby lang vast te houden. Het bleek dat vooral dezelfde tonen die andere baby’s maakten hun aandacht lang vasthield.

Aandacht

Om te controleren hoe lang de aandacht van baby’s werd vastgehouden bij verschillende tonen, werden de baby’s voor een scherm met een schaakbordpatroon gezet terwijl het geluid werd afgespeeld. Als hun blik van het schaakpatroon ging, stopte ook het geluid.

Ook al blijkt uit het onderzoek dat baby’s liever naar andere baby’s luisteren, blijf gewoon praten en geluiden maken tegen je baby om hun spraakvermogen te ontwikkelen! Maar het is misschien ook leuk om vaker vrienden en vriendinnen te bezoeken die ook een baby hebben. Dat wordt een gezellige boel!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50