Baby's geboren uit donoreicel minder hechte band met moeder

Baby
  • in Moeder
  • 11
  • 4470
  • 09/10/2018

Vrouwen die een baby krijgen via eiceldonatie, hebben een minder hechte band met hun kind. Dit blijkt uit onderzoek van de Cambridge University. Sommige vrouwen geven toe dat ze ermee te zitten niet de biologische moeder van het kind te zijn.

In Groot-Brittannië werden in 2016 meer dan 1400 baby’s geboren via gedoneerde eicellen. Dat is drie keer meer dan twintig jaar geleden. De universiteit observeerde en interviewde 85 gezinnen die allen gebruik gemaakt hadden van eiceldonatie en vergeleek de resultaten van de moeders met 65 biologische moeders.

Contact

Het onderzoek toont aan dat de moeders erg liefdevol zijn naar hun kind toe, maar tijdens het spelen ander gedrag vertonen dan moeders met biologische kinderen. Zo blijken ze minder gevoelig voor de lach en het oogcontact van hun baby.

Band komt later

Susan Imrie van University of Cambridge's Centre for Family Research: “Bij een kleine groep vrouwen zagen we dat zij er langer over deden om een band te ontwikkelen met hun kind”.

Ken jij iemand die moeder is geworden via een gedoneerde eicel?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (11) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50