Baby onder toezicht gesteld in Vier Handen Op Een Buik

Baby onder toezicht gesteld in Vier Handen Op Een Buik

We beginnen er nog net niet aan te wennen, want daar is het te schokkend voor, maar het lijkt wel alsof zo goed als elke aflevering van Vier Handen Op Een Buik een aantal vaste ingrediënten bevat: een zwangere tienermoeder met een sigaret in haar handen, een werkeloze vriend, overal lege energyblikjes en een uitzichtloze situatie. In de aflevering die gisteravond op NPO3 werd uitgezonden, kwam het in ieder geval allemaal weer langs. 

In deze aflevering konden we tienermoeder Brenda (17) volgen, die zwanger is geworden van haar 'onvruchtbare' vriend Bart (29). Beide toekomstige ouders woonden in een instelling en Brenda was nog onder toezicht van Jeugdzorg. De situatie leek uitzichtloos, omdat Brenda niet zonder Bart wilde wonen. Maar vanwege financiële problemen én het feit dat ze onder toezicht van Jeugdzorg stond, was dit geen optie. Musicalactrice Bettina Holwerda wist op een eerlijke, warme, vriendelijke, maar doortastende manier het gezin een duwtje in de goede richting te geven. 

Zorgboerderij

Vlak voordat Brenda gedwongen in een gesloten moeder en kind-huis opgenomen zal worden, laat Bettina haar een fijne zorgboerderij voor tienermoeders en hun kinderen zien. Net op tijd, want dochtertje Dilia wordt voor de uitgerekende datum geboren. Ondanks haar twijfels over de zorgboerderij en het feit dat Brenda vooral graag alleen met Bart en hun dochtertje samen wilde wonen, bevalt het verblijf haar beter dan verwacht. Goed nieuws dus!

Als vanouds ging het op Twitter weer los over de energyblikjes, sigaretten en de oorbellen die in de pasgeboren minioortjes van Dilia prijkten. 

Heb je de aflevering nog niet gezien of wil je hem nogmaals bekijken? Dat kan op de site van de NPO

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden