Australisch kinderdagverblijf verbiedt taart bij verjaardag

Australisch kinderdagverblijf verbiedt taart bij verjaardag

Op een kinderdagverblijf in Sydney is besloten dat er niet meer getrakteerd mag worden op taart, als er jarige kinderen zijn. Uit een onderzoek onder de ouders bleek dat 85% vond dat er teveel onnodige suikers mee gevoerd werden aan de kleintjes.

We zien het steeds vaker: ouders willen dat hun kinderen gezond eten en voeren dit ook door op scholen en kinderdagverblijven. De tijd waarin we een zakje chips met een Mars-reep er aan vastgeplakt konden uitdelen, ligt écht 25 jaar achter ons. Nu is er niets mis met je kind een gezond voedingspatroon aanleren, maar schieten we daar niet iets te ver mee door?

Gezonde keuzes?

Is de viering van de verjaardag van een kind (het ab-so-lu-te hoogtepunt in zijn of haar leventje!) niet een uitgelezen moment om de teugels even te laten vieren en toch lekker los te gaan met - inderdaad onnodige - suikers. Of is het alleen maar goed om kinderen, ook op momenten waarop er iets te vieren is, te leren dat ze ook gezonde keuzes kunnen maken? 

Alternatieven

Het desbetreffende kinderdagverblijf ‘Dee Why Kindergarden’ heeft alternatieven gevonden. Zo maken ze met z’n allen taartjes van play doh-klei voor de jarige job, zodat er toch een kaarsje uit te blazen valt. Ook hebben ze de ‘verjaardagstrompet’, waar de jarige op mag blazen.

Wat vinden jullie van dit besluit, dat ook op heel veel Nederlandse- en Belgische kinderdagverblijven en scholen terug te vinden is?

Bron

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (7) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50