Australie wil ongevaccineerde kinderen weren van opvang

Australie wil ongevaccineerde kinderen weren van opvang
  • in Kinderen
  • 4
  • 14153
  • 16/03/2017

Ondanks de voordelen van het vaccineren van kinderen, besluiten sommige ouders nog steeds om het niet te doen en hun kinderen niet op die manier te beschermen tegen verschillende ziektes. Hoewel deze beslissing gemaakt wordt door de ouders van en voor hun eigen kind, kan deze beslissing ook verregaande gevolgen hebben voor andere kinderen waar ze mee in contact komen. In Australie willen ze hier nu strenge maatregelen in nemen.

Geen prik, geen opvang

In een poging kinderen op kinderdagverblijven en peuterspeelzalen te beschermen, heeft de Australische premier Malcolm Turnbull aangegeven de regels omtrent dit onderwerp aan te passen. Hij wil het principe "geen prik, geen opvang" in het leven roepen. Volgens hem is het een kwestie van leven of dood. "Als je je kind niet vaccineert breng je niet alleen je eigen kind in gevaar, maar ook dat van kinderen waarvan de ouders wel netjes deze voorzorgsmaatregelen nemen" aldus premier Turnbull.

Gekort op opvangtoeslag

Momenteel is het in Australie zo dat je, net als in ons land, volgens de wet niet verplicht bent om je kind te vaccineren. Wel is het zo dat als je kind niet gevaccineerd is, je geen toeslagen voor opvang ontvangt. Premier Turnbull is heel gepassioneerd over dit onderwerp. Hij vindt het uiterst belangrijk dat mensen vertrouwen hebben in de opvang waar hun kind verblijft. Ze mogen er vanuit gaan dat hun kind daar niet zomaar besmet kan worden. "Voor ieders bestwil is het belangrijk dat alle kinderen (medische uitzonderingen daargelaten) gevaccineerd moeten zijn als ze gebruik willen maken van opvang en peuterspeelzaal" aldus de premier.

 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50