Als mensen net zo zouden bevallen als sommige diersoorten...

Als mensen net zo zouden bevallen als sommige diersoorten...

Iedere bevalling is anders, maar toch is de strekking vaak hetzelfde: er is een begin, een ontsluitingsfase, er wordt geperst en dan wordt de baby voorzichtig aangepakt. Maar hoe zouden menselijke bevallingen eruit zien als ze meer op die van dieren zouden lijken?

Illustrator Paul Westover van Collegehumor liet daar zijn fantasie eens op los en het resultaat is hilarisch.


Bron: Collegehumor 
Wat dacht je bijvoorbeeld van het zeepaardje? Mannelijke zeepaardjes baren namelijk 2000 babyzeepaardjes per keer!


Bron: Collegehumor
En vrouwelijke giraffes bevallen na een 15-maanden durende zwangerschap. Hun kalf valt bij de geboorte bijna twee meter naar beneden!


Bron: Collegehumor
De franjehaai draagt haar jong ruim drie en een half jaar (!!!) voordat die ter wereld komt. Kan je het je voorstellen? Een peuter die al bijna klaar is om naar de basisschool te gaan?


Bron: Collegehumor
De bevalling van de Pipa (Surinaamse pad) is ook niet iets waar we heel gelukkig van zouden worden. De eitjes met daarin hun jongen zitten met de huid van hun rug versmolten. Als de kleintjes dan volgroeid zijn, springen ze uit het ei, zo van moeders rug af.


Bron: Collegehumor
Tot slot nog even de bevalling uit tv-series. Want als elke bevalling er zo uit zou zien, zouden we een stevige zes-maanden oude baby baren, zonder bloed, huidsmeer of placenta.

Hoe pijnlijk menselijke bevalling ook zijn, laten we toch maar blij zijn dat er geen bevruchte eitjes op onze ruggen groeien! 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Ashleyjessy

    Ik ben ook staand bevallen, met als een Giraffe. Ik liet dr alleen niet op de grond vallen 馃槄

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50