Als man borstvoeding geven? Deze vader deed het!

Als man borstvoeding geven? Deze vader deed het!
  • in Voeding
  • 3
  • 8411
  • 05/07/2018

Een man die borstvoeding geeft? We zien je vol ongeloof dit lezen, maar het kan toch echt! Misschien is Maxamillian Kendall Neubauer wel de eerste vader die dit ooit heeft gedaan.

Op Facebook vertelt hij hoe het geven van borstvoeding precies in zijn werking gaat. Zijn dochter kwam via een spoedkeizersnede ter wereld. Terwijl zijn vrouw aan het bijkomen was van de operatie, bracht hij zijn tijd door met zijn pasgeboren dochter.

Lees ook:
Hilarisch: vader houdt verkleedpartijtjes met zijn dochter

Huid-op-huid contact

“Ik zat daar en trok mijn shirt uit voor het maken van huid-op-huid contact. De verpleegkundige zei dat we haar moesten bijvoeden. Toen vroeg ze me of ik een tepel wilde en haar wilde borstvoeden. Ik ben altijd voor alles in dus ik zei ‘Waarom niet’.”

Met hulp van de verpleegkundige bracht hij het hechtingsproces met zijn dochter naar een volgend niveau.

De eerste!

“Ik kreeg een tepel met daaraan een slangetje en ging van start. De verpleegkundige hielp me de hele tijd. Ik bedoel, ik heb nog nooit borstvoeding gegeven en had in geen duizend jaar gedacht dat ik dat ooit zou doen. Ik was de eerste die de baby borstvoeding heeft gegeven!”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50