Als je voor het eerst je kind kan vasthouden

Als je voor het eerst je kind kan vasthouden
  • in Moeder
  • 5
  • 4759
  • 17/11/2017

De eerste keer dat je je kind mag vasthouden is een van de meest bijzondere in je leven. Maar als je baby veel te vroeg wordt geboren dan duurt het soms heel lang voordat je dat kunt doen. Deze moeder deelde een video speciaal voor Wereld Prematuren Dag.

17 november is het Wereld Prematuren Dag, een dag die in het leven is geroepen om ouders van prematuren een hart onder de riem te steken.

Lees ook:
7 dingen die niemand begrijpt aan ouder-zijn van een prematuur

Voor het eerst vasthouden

Deze moeder heeft op de Facebookpagina What Love Matters een video gedeeld die gemaakt is op het moment dat ze voor het eerst haar veel te vroeg geboren baby in haar armen mocht houden. Ze hoop dat ze daarmee andere ouders van prematuren kan steunen.

“Het was het beste gevoel van de wereld om hem eindelijk te kunnen vasthouden. Het is een enge gedachte dat een op de tien baby’s prematuur is. Ik wil graag andere ouders die hetzelfde meemaken laten weten dat het inderdaad moeilijk en beangstigend is, maar dat je sterker bent dan je denkt, je baby is een vechter en je bent niet alleen.”

Onduidelijk

Baby Grayson werd geboren toen hij slechts 26 weken was. “Ze hadden geen flauw idee waarom hij zo vroeg ter wereld kwam. Ik ben op zich gezond, ik heb alle vitamines geslikt die zwangere vrouwen nodig hebben, ik dronk geen cafeïne meer en sportte regelmatig.”

“De eerste dagen mocht ik hem niet vasthouden en kon ik hem nauwelijks aanraken. Ik wilde gewoon een normale zwangerschap, een normale bevalling en ik wilde mijn baby meteen na de bevalling kunnen vasthouden.”

Inmiddels is haar zoontje zes maanden en op en top gezond.

Wanneer mocht jij je te vroeg geboren kindje voor het eerst in je armen vasthouden?

Bron

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50