Als je partner geen baby wil, wat doe je dan?

Als je partner geen baby wil, wat doe je dan?

Het komt in iedere relatie aan bod, het gesprek over de voortplanting. Misschien hebben jullie het hier zelfs al vroeg in de relatie over gehad. Maar wat als jullie totaal niet op één lijn zitten en jij heel graag een kind wil, maar hij absoluut nooit van zijn leven?

Begrijp zijn redenen

Vraag naar de reden waarom hij geen kinderen wil en probeer deze te begrijpen. Misschien heeft hij hele duidelijke redenen, bijvoorbeeld omdat er iets gebeurd is in zijn eigen jeugd, waardoor hij geen kinderen wil. Het kan ook dat hij helemaal geen reden kan verzinnen, dit maakt het voor jou erg lastig.

Lees ook:
Deze opmerkingen wil je echt niet horen als je ongewenst kinderloos bent

Niet nu, betekent niet nooit

Als hij zegt dat het niet het goede moment is, kan dit ook echt zo zijn. Dat betekent niet dat hij nooit kinderen wil. Misschien heeft hij het op het moment nog te druk met zijn carrière of wil hij eerst jullie droomhuis kopen. Hij moet natuurlijk wel begrijpen dat jouw klokje op een bepaald moment begint te tikken.

Maak de beslissing niet voor hem

Neem niet het heft in eigen handen door stiekem met de anticonceptie te stoppen en zwanger te worden. Hij zal niet onmiddellijk van mening veranderen als het een verrassing is en dit kan zelfs het einde van de relatie betekenen.

Lees ook:
Eva’s dilemma: mijn verloofde wil geen kinderen en nu?

Betekent dit het einde van de relatie?

Bekijk eerst of je een compromis kunt sluiten. Lukt dit niet en ben je op het punt dat je niet zeker weet of dit de juiste relatie voor jou is? Maak dan een beslissing of je de relatie voort wil zetten. Denk hierbij alleen aan jezelf. Wat vind jij belangrijker, het krijgen van kinderen of je leven doorbrengen met deze man?

Ga samen in therapie

Weet je echt niet wat je met de situatie aan moet? Zoek dan professionele hulp. Erover praten met een buitenstaander kan hele nieuwe inzichten geven.

Zit of heb jij in een relatie gezeten waarin jullie het niet eens waren over het krijgen van kinderen? Stuur je verhaal dan in een mailtje naar laura@babybytes.nl en wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site.

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby en hun baby Rosie (december 2017) in Amsterdam. In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


 • Centaine

  Wat is hierover jullie mening als de vrouw (ik in dit geval) deze maand 26 wordt en vriend in september nog 25 moet worden. Wij zijn al 6 jaar samen en ik heb zeker al DIK 1 jaar zwaar klapperend eierstokken en verlang echt heel erg naar die volgende stap in onze relatie, maar mijn vriend ziet dit pas (zegt hij nu) over 1 of 2 jaar zitten om te gaan proberen kinderen te krijgen. Ik vraag mij inmiddels af hoelang ik nog mijn eigen verlangens aan de kant moet schuiven.

 • Lovelyness76

  Ik denk dat het toch in de weg gaat staan.En misschien hem zelfs gaat" verwijten"

  Voor mij zou het einde relatie zijn.

  Gelukkig is dit niet aan de orde.

  Drie prachtige kinderen!!

 • Oemmm

  Ik zie het persoonlijk wel als einde relatie.

  Ook als hij ‘ooit’ eens kinderen wilt.

  Ik heb het zelf meegemaakt en het doet je zoveel pijn om geen kinderen te hebben terwijl het wel kan maar je man wilt niet. En sommige mannen hebben wel een beetje een duwtje in de rug nodig dus niet in de zin van stiekem stoppen maar veel met hem erover praten en ook een beetje hard zijn. Maar persoonlijk als mijn man dus het nog steeds niet zou willen zou ik het zeker overwegen om weg te gaan.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50