Als je partner geen baby wil, wat doe je dan?

Als je partner geen baby wil, wat doe je dan?

Het komt in iedere relatie aan bod, het gesprek over de voortplanting. Misschien hebben jullie het hier zelfs al vroeg in de relatie over gehad. Maar wat als jullie totaal niet op één lijn zitten en jij heel graag een kind wil, maar hij absoluut nooit van zijn leven?

Begrijp zijn redenen

Vraag naar de reden waarom hij geen kinderen wil en probeer deze te begrijpen. Misschien heeft hij hele duidelijke redenen, bijvoorbeeld omdat er iets gebeurd is in zijn eigen jeugd, waardoor hij geen kinderen wil. Het kan ook dat hij helemaal geen reden kan verzinnen, dit maakt het voor jou erg lastig.

Lees ook:
Deze opmerkingen wil je echt niet horen als je ongewenst kinderloos bent

Niet nu, betekent niet nooit

Als hij zegt dat het niet het goede moment is, kan dit ook echt zo zijn. Dat betekent niet dat hij nooit kinderen wil. Misschien heeft hij het op het moment nog te druk met zijn carrière of wil hij eerst jullie droomhuis kopen. Hij moet natuurlijk wel begrijpen dat jouw klokje op een bepaald moment begint te tikken.

Maak de beslissing niet voor hem

Neem niet het heft in eigen handen door stiekem met de anticonceptie te stoppen en zwanger te worden. Hij zal niet onmiddellijk van mening veranderen als het een verrassing is en dit kan zelfs het einde van de relatie betekenen.

Lees ook:
Eva’s dilemma: mijn verloofde wil geen kinderen en nu?

Betekent dit het einde van de relatie?

Bekijk eerst of je een compromis kunt sluiten. Lukt dit niet en ben je op het punt dat je niet zeker weet of dit de juiste relatie voor jou is? Maak dan een beslissing of je de relatie voort wil zetten. Denk hierbij alleen aan jezelf. Wat vind jij belangrijker, het krijgen van kinderen of je leven doorbrengen met deze man?

Ga samen in therapie

Weet je echt niet wat je met de situatie aan moet? Zoek dan professionele hulp. Erover praten met een buitenstaander kan hele nieuwe inzichten geven.

Zit of heb jij in een relatie gezeten waarin jullie het niet eens waren over het krijgen van kinderen? Stuur je verhaal dan in een mailtje naar laura@babybytes.nl en wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50