Als je man flauwvalt tijdens de bevalling

Als je man flauwvalt tijdens de bevalling

Juist als je de steun hard kunt gebruiken, valt ‘ie flauw! Dat overkwam mama Corinne tijdens haar bevalling. Ze deelde de video van haar man die bewusteloos op de vloer lag op TikTok.

Corinne's echtgenoot, Cody, had het haar nog zo beloofd: “Als je gaat bevallen, beloof ik dat ik niet flauw zal vallen, schat!” Maar van die belofte kwam helaas niets terecht. Tijdens de bevalling werd het Cody blijkbaar te veel en zakte hij bewusteloos op de grond. Het gekke was dat zijn vrouw nog niet eens met het ‘echte werk’ was begonnen, want ze werd voorbereid op het krijgen van een ruggenprik.

Video

Corinne legde het tafereel vast en plaatste de video op TikTok.

@coriannejohnson22

He tried his best!

origineel geluid - Tik Toker

De reacties stroomden binnen:

“Ik zou zo hard gaan lachen dat de baby er spontaan uit zou floepen!”

“Het lijkt erop dat hij een zware dag heeft.”

“Dat kan er ook nog wel bij als je een personeelstekort hebt.”

“Ons huwelijk zou dit nooit meer te boven komen.”

Flauwvallende partner

Toch komt het vaker voor dat je denk dat de partner flauwvalt tijdens een bevalling. Ook ik had een vriendin die vertelde dat haar vriend het niet trok en flauwviel tijdens haar bevalling. Gelukkig kwam hij snel bij en kon het moment suprême meemaken, maar het zou toch heel vervelend zijn als je partner dat juist mist.

Tips om flauwvallen te voorkomen

Wat kun je doen om te voorkomen dat je partner flauwvalt tijdens de bevalling?

Eten en drinken

Blijf goed voor jezelf zorgen: dus blijf eten en drinken. Dat vergeet je vaak tijdens deze hectische momenten, maar goed eten en drinken zijn wel belangrijk om flauwvallen te voorkomen. Neem bijvoorbeeld een mueslireep, een banaan of een chocoladereep mee. Een suikerboost doet wonderen!

Goede voorbereiding

Bereid je partner goed voor op de bevalling. Misschien zijn er mensen in jullie omgeving die hun bevallingsverhaal kunnen vertellen. Lees de bevallingsverhalen op BabyBytes. Verder is er genoeg informatie online te vinden en praat erover met de verloskundige en/of gynaecoloog.

Oproep

Is jouw partner flauwgevallen tijdens de bevalling? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal! Laat je reactie achter onder dit artikel, of stuur je verhaal naar de BabyBytes-redactie via dit formulier (kan het ook anoniem) of reageer op Facebook of Instagram!

Lees ook:

Hoe betrek je je partner bij de zwangerschap? 13 tips
Dit denkt hij tijdens de bevalling

Bron: Tinybeans.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje


 • Kleine-bloem

  Nou, eerlijk gezegd beval ik ook liever dan dat ik er naast sta en naar al die ellende moet kijken. Ik denk dat ik ook niet overeind zou blijven. Belachelijk om daar boos om te worden. Als je man nou bij de persweeën licht te slapen, ja, daar mag je boos om worden 😄

 • Barbamammie79

  Laat die man toch met rust. Wat een domme reacties.

  Als je flauw valt val je flauw.

  Alsof je dat express doet

  Ik kan me trouwens best voorstellen dat er mannen/ mensen zijn die een bevalling en al die pijn en actie vreselijk vinden om te zien. Dat kan.

  Ik denk dat het voor sommige mannen beter is om op de gang te wachten... en dat zijn partner met een goede vriendin of moeder of zus de klus klaart. Niks mis mee. Zo ging het vroeger ook.

  Niet iedere man is een goede steun tijdens een bevalling. En dat is helemaal prima.

 • Charliecharlie

  Wat een onzin als je daar boos om zou worden (voor zover serieus bedoeld). Zou het juist eerder zien als uiting van veel emoties/inlevingsvermogen;)

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50