Alleenstaande ouders wonen dicht in omgeving van eigen moeder 

Alleenstaande ouders wonen dicht in omgeving van eigen moeder 

Alleenstaande ouder zijn is pittig, héél pittig. En dus kun je elk beetje hulp goed gebruiken. Een oppas voor de kinderen, huishoudelijk hulp, en ga zo maar door. Wie er altijd en onvoorwaardelijk voor jou klaarstaat? Je eigen moeder natuurlijk. Uit onderzoek blijkt dan ook dat alleenstaande ouders vaak bij hun moeder in de buurt wonen.

Begin 2014 woonde 58% van de alleenstaande ouders tussen de 25 en 40 jaar erg dichtbij zijn of haar ouders: namelijk binnen vijf kilometer van mamalief, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Echtparen met thuiswonende kinderen hebben hun moeder ook vaak in de buurt, maar met 51% is dat wel wat minder. Alleenstaanden en paren zonder kinderen wonen minder vaak op korte afstand, en juist vaker op meer dan vijftig kilometer van hun moeder.

Praktisch
De reden dat alleenstaande ouders vaak zo dichtbij hun ouders wonen? Die is vaak praktisch. Moeders kan namelijk op deze manier eenvoudig op de kleinkinderen passen. Bovendien is het zo dat vader of moeder zélf hulpbehoevend wordt, het fijn is dat men dichtbij woont.

Het CBS geeft aan dat het hierbij gaat om alle volwassenen van wie de moeder begin 2014 nog in leven was en in Nederland woonde; dat was het geval voor ruim de helft van de 13,4 miljoen volwassenen. Bijna 1,5 miljoen Nederlanders hebben een moeder die tussen de zeventig en tachtig jaar is, en ruim één miljoen inwoners hebben een moeder van tachtig jaar of ouder.

Ben jij een alleenstaande moeder? En woon jij dichtbij je ouders/je moeder?

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50