Alanis Morissette had twee jaar lang postnatale depressie

Alanis Morissette had twee jaar lang postnatale depressie
  • in Moeder
  • 0
  • 1628
  • 25/08/2021

Het is twee jaar geleden dat Alanis Morissette haar derde kind kreeg, maar nu pas begint ze zich weer een beetje zich een beetje zichzelf te voelen. De zangeres had last van een postnatale depressie.

“Na elke bevalling had ik last van een postnatale depressie en bij elk kind werd het steeds een beetje erger. Ik ben blij dat ik eindelijk me aan de aan de andere kant ervan bevind, maar dat is pas sinds drie maanden”, bekent de Alanis aan Today.com.

Ze merkte dat de mist wegtrok toen ze met borstvoeding van haar jongste was gestopt. “Hij wilde niet meer en ik wilde hem niet dwingen.”

Lees ook
Hoe kom je na de bevalling uit je postnatale depressie?

Goedbedoelde adviezen

Alanis vertelt dat ze heel veel goedbedoelde adviezen kreeg over haar depressie. “Je moet gewoon vaker wandelen” of “Je moet wat meer gaan slapen” kreeg ze vaak te horen. “Maar het is niet even snel op te lossen.”

Druk op huwelijk

De zangeres is al elf jaar getrouwd met rapper Mario Treadway en samen hebben ze naast hun jongste nog twee kinderen, een zoon van 10 en een dochter van 5 jaar. Ze bekent dat haar postnatale depressie veel druk uitoefende op haar huwelijk. “We hebben zo onze dieptepunten gehad, omdat het heel moeilijk is uit te leggen wat er nu precies met je gebeurt. Het maakt niet uit hoe vaak ik het op verschillende manieren probeerde uit te leggen.”

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50