Afghaanse baby die aan Amerikaanse militair werd overhandigd nog steeds vermist

Afghaanse baby die aan Amerikaanse militair werd overhandigd nog steeds vermist
  • in Baby
  • 1
  • 1267
  • 11/11/2021

De Afghaanse ouders die tijdens de chaos op het vliegveld van Kabul op 19 augustus hun baby aan een Amerikaanse militair gaven, weten drie maanden later nog niet waar het kind nu is. Het is niet duidelijk waar het kind naartoe geëvacueerd is. Zelf zijn ze inmiddels geëvacueerd naar Amerika, waar het kind vermoedelijk ook is. 

Machtsovername

Mirza Ali Ahmadi (35) en zijn vrouw Suraya (32) waren na de machtsovername door de Taliban naar de luchthaven gegaan in de hoop het land te kunnen ontvluchten. Buiten de poorten verzamelden zich tienduizenden andere wanhopige Afghanen. Vanwege de chaos die ontstond overhandigde de vader de destijds twee maanden oude Sohail aan Amerikaanse militair zodat het kind niet verpletterd zou worden. Beelden daarvan gingen de wereld rond.

Geëvacueerd 

De man dacht dat hij zijn kind terug zou krijgen als hij het vliegveld binnen zou komen. De baby was echter nergens meer te bekennen toen hij eenmaal binnen was. Mirza Ali vroeg iedereen die hij tegenkwam waar zijn baby was. Uiteindelijk kreeg de vader van militairen te horen dat het kind vermoedelijk is geëvacueerd. 

Beloften

Zelf kwam het gezin op een evacuatievlucht naar de Verenigde Staten terecht via Qatar en Duitsland. In het interview met Reuters zegt Mirza Ali dat hij al maanden in een waas leeft. De moeder van het kind zegt dat ze alleen maar huilt: “Iedereen belooft dat ze hun best zullen doen om Sohail terug te vinden, maar het zijn slechts beloften”.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Shrimp

    Oh wat vreselijk 😫

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50