Adoptiemoeder wijst baby af: 'Ze is misvormd'

Adoptiemoeder wijst baby af:
  • in Baby
  • 9
  • 7176
  • 08/06/2016

Het moet ongelooflijk moeilijk zijn: je baby’tje ter adoptie afstaan. Christina Fisher uit Florida deed het. Ze had, dacht ze, een geschikt gezin gevonden, totdat de adoptiemoeder de baby zag en… wegrende. De reden? Het kindje had een misvormd hoofdje.

Toen ze erachter kwam dat ze zwanger was, wist de 36-jarige Christina al snel: het kindje houden is geen optie. De moeder van een 18-jarige dochter had namelijk geen relatie met de vader van de baby, en het woonwagenkamp waar ze verbleef, zou dichtgaan. "Ik was praktisch dakloos", vertelt ze aan Florida Northwest Daily News. Ze gunde het kindje een betere start en besloot het ter adoptie af te staan. Al snel vond ze via een organisatie een geschikt paar uit Georgia.

“Ze is misvormd”
Begin januari 2016 werd Christina in het ziekenhuis opgenomen wegens zwangerschapsvergiftiging. Ze belde daarop de adoptieouders, zodat zij richting Florida zouden reizen. Ze kwamen, maar wat er toen gebeurde, houdt niemand voor mogelijk.

Nadat Christina beviel van Abigail Lynn Fisher, stond ze de adoptiemoeder toe om de baby op de couveuseafdeling te bewonderen. Dat ging alleen niet volgens plan: de vrouw uit Georgia keek naar Abigail en kwam huilend naar buiten. “Ze is misvormd”, zei ze. Ze verlieten het ziekenhuis en Christina heeft nooit meer iets van de adoptieouders gehoord.


Beeld: Oskana Peery Photography


Treacher Collins Syndroom
Wie de nu vijf maanden oude Abigail bekijkt, kan er moeilijk omheen dat ze er anders uitziet dan andere baby’tjes. Ze heeft het Treacher Collins Syndroom, een aandoening aan het gezicht. Het houdt in dat diverse botten en verschillend weefsel in het gezicht zich niet of onvoldoende ontwikkelen. Zo zijn de kaak, jukbeenderen en de kin van iemand met het syndroom vaak kleiner. Ook kunnen de buitenste ooghoeken wat lager staan, waardoor de ogen wat schuin naar beneden wijzen.

“Niets tijdens de echo’s wees erop dat Abigail dit syndroom heeft”, vertelt Christina. “Mij werd alleen verteld dat ze wat kleine oortjes had.”

Het Treacher Collins Syndroom brengt, los van de afwijkingen in Abigails gezicht, relatief weinig problemen met zich mee (in dit geval). Abi heeft een sonde voor de voeding en zal later misschien gehoorimplantaten nodig hebben, maar qua gezondheid zou ze later een compleet normale jeugd moeten hebben.

Het lot
Je zou misschien zeggen dat Christina na de afwijzing van de adoptiemoeder totaal hopeloos was, maar niets is minder waar. “Op het moment dat het gebeurde, wist ik dat Abigail voor mij bestemd was doordat ze behoeftig was. Ik was niet op haar voorbereid, maar nu zie ik geen leven zonder een van mijn dochters voor me.” Christina ziet daarnaast geen meisje met een afwijking, maar een ‘prinses’ en ‘kleine engel’.

Campagne
Na de geboorte van Abigail is Christina in een fastfoodrestaurant gaan werken om haar gezin te kunnen onderhouden. Doordat de speciale zorg voor haar dochtertje alleen veel tijd vraagt, kan de kersverse moeder niet fulltime tussen de burgers staan. Daarom is ze op het internet een campagne begonnen om wat meer geld binnen te krijgen. Alle donaties gaan naar spulletjes voor Abi, zoals kleding, luiers, voeding en babydoekjes. De reacties op de fundraising zijn overweldigend: naast behoorlijk wat bedragen, krijgt Christina hartverwarmende berichten. “Ik en twee van mijn drie dochters hebben het syndroom ook”, schrijft iemand bijvoorbeeld. “Ik woon niet jouw staat, maar zou graag in contact komen. Abigail is een poppetje. Je bent enorm gezegend!”

Wat vind jij van de reactie van de adoptiemoeder?

Beeld: Oskana Peery Photography

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (9) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50