9 fijne manieren waarop je je vriendin kan helpen nadat zij een kindje heeft gekregen

9 fijne manieren waarop je je vriendin kan helpen nadat zij een kindje heeft gekregen

Als je vriendin net bevallen is heeft zij het waarschijnlijk pittig. Ze wordt overspoeld met liefde maar dat maakt het niet minder zwaar. Hulp is daarom ten alle tijden welkom. Dit zijn voorbeelden van fijne manieren waarop je haar kan helpen:

1. Verzorg koffie of thee voor haar

Haal haar favoriete koffie (of thee), of zet zelf een lekkere bak voor haar. Ze komt waarschijnlijk handen tekort en zal dit warme drankje zeer zeker waarderen.

2. Beantwoord al haar vragen

Misschien heb jij al een kindje en vindt jouw vriendin het fijn om je van alles te vragen. Neem de tijd hiervoor, haal eventuele onzekerheden bij haar weg, erover praten helpt!

3. Bied haar aan om een foto te maken

Maak mooie kiekjes van haar en de kleine. Er worden vaak zat foto’s van het kleine wondertje alleen geschoten, terwijl samen natuurlijk ook echt prachtig en waardevol is.

4. Neem eten mee

Waarschijnlijk vindt jouw vriendin het ontzettend fijn om de koelkast te kunnen opentrekken en een heerlijke kant en klare (met liefde gemaakte maaltijd) van jou te zien!

5. Creëer een fijne borstvoeding plek voor haar

Help haar om dit plekje zo aangenaam mogelijk te maken. Zorg bijvoorbeeld dat er een flesje water voor haar klaarstaat en dat er een oplader ligt.

6. Doe haar was (of afwas)

Dit kan een hele hoop schelen! Als je die berg even voor haar wegwerkt is ze ongetwijfeld hartstikke blij. 

7. Houd de baby vast terwijl mama gaat douchen

Je vriendin zal er enorm van opknappen om even snel een frisse douche te nemen, en in de tussentijd kun je mooi even knuffelen met de kleine.

8. Doe boodschappen voor haar

Dit kan van alles zijn. Denk aan: eten, luiers een schone pyjama voor haar - je noemt het. Bied haar aan alles te halen wat zij nodig heeft.

9. Neem het eventuele eerdere kindje mee op stap

Als er twee kinderen in het spel zijn heeft jouw vriendin het waarschijnlijk extra pittig. Stel daarom voor om het eerste kindje lekker mee uit te nemen.

Hoe heb jij jouw vriendin geholpen na haar bevalling?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50