8x gezonde peuterontbijtjes

8x gezonde peuterontbijtjes
  • in Peuter
  • 0
  • 14147
  • 16/05/2021

Na een lange nacht slapen, toch vaak al zo’n 10-12 uur bij een peuter, smacht het lichaampje naar wat nieuwe energie. Een goed en gezond ontbijt bevat wel een kwart van de dagelijks benodigde vitaminen en mineralen. Sla je het ontbijt over, dan kun je deze dosis vitaminen en mineralen niet meer inhalen in de rest van de dag met de overige maaltijden en tussendoortjes. Een ontbijtje brengt de spijsvertering op gang en vermindert de kans op overgewicht. Zonder ontbijt zal je peuter meer moeite hebben om zich te concentreren, terwijl er zoveel te ontdekken en leren is. 

Hieronder 8 voorbeelden van lekkere gezonde ontbijtjes!
 
1.    1 sneetje volkorenbrood met wat boter en geprakte banaan, 1 rijstwafel met tahin (sesampasta) of notenpasta. Evt. plakjes komkommer of geraspte wortel erop. 1 bekertje met melk.

2.    1 omelet. Kluts 2 eieren met een scheutje melk of water en evt. wat peper en zout. Je kan er wat verse kruiden doorheen roeren of wat (restjes) groenten (bijv. kleine stukjes paprika, courgette, prei of champignons). Bak de omelet gaar in een paar minuten in een pan met wat boter of olie. 1 bekertje diksap.

3.    1 puntje Turks brood. De ene helft met wat hummus en plakjes tomaat, de andere helft met zuivelspread. 1 bekertje karnemelk.

4.    1 rijstwafel met appelstroop 1 volkoren cracker met wat boter en een plakje kaas. Bakje met besjes en/of aardbeitjes.1 kopje thee.

5.    Gebakken appelpartjes met kwark. Snijd een appel in partjes en bak deze in boter in de pan, ongeveer 5 min. Totdat ze licht bruin worden. Strooi er evt. wat kaneel over. Serveer de appelstukjes met de kwark en evt. wat gehakte nootjes erover. 1 klein glaasje vruchtensap (evt. aangelengd met water).

6.    Ontbijt shake. Week enkele min. 1,5 eetlepel havermoutvlokken in een scheutje kokend water. Pureer 100 gram fruit in een blender en voeg hierbij de havermout, 3 eetlepels yoghurt en evt. een theelepel honing. 1 bekertje water.

7.    1 sneetje roggebrood met wat boter, zuivelspread en wat door midden gesneden druifjes erop. 1 gekookt eitje. 1 bekertje melk.

8.    1 sneetje volkoren brood met wat boter en honing, 1 volkoren beschuit met boter en hazelnootpasta. Paar stukjes peer. 1 kopje thee.
 
 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Desiree Petit is moeder van twee kinderen en werkt vanaf 2000 als diëtist. Na al die jaren werken als diëtist weet ze als geen ander dat ieder mens uniek is. Niet alleen de werking van het lichaam en/of een mogelijke aandoening, maar ook de financiële situatie, leeftijd, de sociale omgeving, soort werk, geloofsovertuiging en ga zo maar door. Een voedings- of dieetadvies is dan ook echt maatwerk. Het motiveren van mensen en het naar boven halen van die eigen kracht is de uitdaging. Kijk voor meer info op www.dieetadviesamsterdam.nl.

 

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50