8 voedingsmiddelen die het aantal zaadcellen en de kwaliteit ervan verhogen

8 voedingsmiddelen die het aantal zaadcellen en de kwaliteit ervan verhogen

Het is erg belangrijk om een gezonde levensstijl te hanteren als je zwanger wil worden. Maar dit geldt niet alleen voor de vrouw, voor de man is er ook het vruchtbaarheidsdieet wat de zaadcellen en de kwaliteit hiervan verhoogt. 

Dit zijn de 8 voedingsmiddelen die jullie wellicht eerder van een klein wondertje voorzien:

Oesters + pompoenpitten

Beide bevatten zeer veel zink, wat de testosteron, de beweeglijkheid van het sperma en het aantal zaadcellen kan verhogen.

Sinaasappelen

Sinaasappels bevatten veel vitamine C en studies hebben bewezen dat het de beweeglijkheid, het aantal en de morfologie van het sperma verbetert. Andere voedingsmiddelen die vitamine C bevatten zijn: tomaten, broccoli, spruitjes en kool.

Lees ook
Alles over vruchtbaarheidproblemen bij de man

Donkere bladgroenten

De folaat (ook bekend als vitamine B) in spinazie, romaine sla, spruitjes en asperges kunnen helpen bij het produceren van sterk en gezond sperma.

Donkere chocolade

Donkere chocolade bevat arginine, een aminozuur dat het aantal zaadcellen en de kwaliteit ervan in de loop van de tijd kan verbeteren.

Zalm + sardines

De omega-3-vetzuren in vis en zeevruchten - vooral zalm, makreel, tonijn, haring en sardines - helpen de kwaliteit en kwantiteit van sperma te verbeteren.

Granaatappelsap

De antioxidanten in granaatappelsap kunnen de testosteronniveaus verbeteren.

Paranoten

Het selenium in Braziliaanse noten kan helpen het aantal zaadcellen, de vorm van het sperma en de beweeglijkheid van het sperma te verhogen.

Water

Gehydrateerd blijven helpt bij het creëren van goede zaadvloeistof.

Uiteraard is het aanpassen van zijn eetwijze geen garantie voor een zwangerschap. Als jullie hier echt problemen bij ondervinden is het aan te raden om hulp van een professional in te schakelen. Wat heeft jouw partner in zijn levensstijl aangepast om papa te worden?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Shrimp

    Niets, die heeft van zichzelf alleen maar Pietertjes.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

0 leden zijn nu online
    Aanmelden