7x mijn favoriete producten in en rond de commode

7x mijn favoriete producten in en rond de commode

Tijdens mijn zwangerschap heb ik de commode misschien wel tien keer opnieuw ingericht. Naast het feit dat ik nesteldrang to the max had, was ik elke keer bang dat ik iets miste en liep ik steeds allemaal verschillende babyuitzet lijstjes na. Een baby verschonen had ik al een poos niet gedaan. Pas na de geboorte van mijn dochtertje kwam ik erachter wat ik naast schone kleertjes nou echt nodig had. Dit zijn mijn favoriete producten voor de commode waarmee ik de belangrijke vraag voor toekomstige moeders wil beantwoorden: ”Wat heb ik nodig voor een pasgeboren baby?”

Hydrofieldoeken

Voor wie ze nog niet kent; hydrofiele doeken zijn van 100% hydrofiel katoen, zijn sterk absorberend en ook snel weer droog. Voor de geboorte van mijn dochter had ik geen flauw idee wat ik ermee moest, maar hydrofieldoeken kun je werkelijk overal voor gebruiken. Daarom zorg ik dat ik altijd genoeg schone doeken in de commode heb liggen. Meestal leg ik er eentje op het aankleedkussen tijdens het verschonen, zo wordt het aankleedkussen niet vies. De extra grote hydrofieldoeken gebruik ik voor na het badje.

 

Luiers en billendoekjes

Een baby verschonen doe je natuurlijk met schone luiers en billendoekjes. Hier wil je nooit zonder komen te zitten dus van beide kun je niet genoeg in huis hebben. Ik heb zelf een hele lade gereserveerd voor de luiers en luierdoekjes. Je kunt hier meer lezen over hoe je de perfecte luier kiest voor jouw pasgeboren baby. Luiers met een urine-indicator, zoals de new born luiers van Zwitsal, zijn bijvoorbeeld erg handig. Zo kun je goed bijhouden wanneer en hoe vaak je kindje geplast heeft. De luiers zijn dermatologisch getest en hierdoor zacht voor het huidje van je baby. Mocht je twijfelen welke maat luiers het beste bij je kindje passen dan staat dit op de verpakking aangegeven. Zo passen baby’s tussen de 2-5 KG het beste in de maat ‘newborn small 1’ en kindjes tussen de 8-16 KG in de maat ‘maxi 4’.

 

Een luieremmer

Al snel kwam ik erachter dat een normale prullenbak niet voldoende was, zelfs niet als ik de zak elke dag verving. In tegenstelling tot een gewone prullenbak is een luieremmer luchtdicht, daardoor ontsnappen er geen geurtjes tijdens het weggooien van de luier. Een luieremmer werd snel aangeschaft om nare geurtjes tegen te gaan, want niemand slaapt lekker in een poeplucht.

 

Zinkzalf of talkpoeder

Om de babyhuid te verzorgen gebruik ik zinkzalf. Dit gebruik je bij je kleintje om rode billetjes te voorkomen, maar ook tegen luieruitslag is dit de beste zalf. Bij huidirritatie in vochtige, moeilijk bereikbare huidplooitjes, is talkpoeder ideaal. Het helpt vocht absorberen en daarom geïrriteerde vlekjes voorkomen. Om de kans op allergische reacties te verkleinen gebruik ik altijd producten die hypoallergeen zijn, zoals de zinkzalf en talkpoeder van Zwitsal. Haar huidje reageert hier goed op en wordt er super zacht van. Je baby ruikt op deze manier heerlijk naar de bekende Zwitsal geur. Deze geur is niet alleen een fijne bijkomstigheid voor jezelf maar kan ook verrijkend zijn tijdens een verzorgingsmomentje tussen moeder en kind. Geur is namelijk het sterkst ontwikkelde zintuig bij pasgeboren baby’tjes.

 

Een thermometer

De eerste weken zal je de temperatuur van je kindje vaak op moeten meten dus een thermometer is essentieel. Om de thermometer te ontsmetten gebruik ik alcohol en watjes. Een thermometer ontsmet je met speciale 70% alcohol die geschikt is voor de huid. Meestal zit er een flesje in het kraampakket.

 

Wasmand

Hier had ik gek genoeg niet aan gedacht voor de geboorte. Ik had dus ook geen wasmand in de babykamer totdat er elke dag een berg was opstapelde in een hoekje naast de commode. Een baby verschonen betekent niet alleen even een nieuwe luier om, maar ook de onder gespuugde en ondergepoepte kleertjes verschonen.

 

Afleiding

Na een paar maanden verschonen begon mijn baby te protesteren als ze op het aankleedkussen gelegd werd. Elke dag gaf ik hele shows weg om haar af te leiden en snel een nieuwe luier om te doen voordat ze omdraaide of weg kroop. Een baby verschonen gaat soms niet zonder slag of stoot, daarom heb ik tegenwoordig wat speeltjes en een speen bij de hand om aan haar te geven. Ik overweeg ook een muziekmobieltje boven de commode te hangen ter afleiding.

 

Welke producten zijn voor jou essentieel op de commode?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • MamaJL

    Zwitsal talkpoeder en Zwitsal zinkzalf zijn mijn grootste miskopen ooit. Daar zit zoveel zooi in dat de kinderen helemaal onder eczeem kwamen te staan. Nee dank je.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50