7 tekenen die erop wijzen dat je met een narcist date (of een relatie hebt)

7 tekenen die erop wijzen dat je met een narcist date (of een relatie hebt)
  • in Overig
  • 0
  • 1562
  • 17/08/2019

Toen je hem voor het eerst ontmoette was je volledig in de wolken. Maar nu er een aantal dates hebben plaatsgevonden begin je je af te vragen of hij toch echt wel zo geweldig is. Het zou heel goed kunnen dat je je in hem vergist hebt en dat je met een narcist aan het daten bent (of er een relatie mee hebt). Deze teken wijzen daarop:

Je kent geen oude vrienden van hem

Narcisten zijn erg goed in het sluiten van vriendschappen, het onderhouden hiervan gaat hen echter minder goed af. Oude vrienden verdwijnen van de aardbodem omdat deze vaak simpelweg niet in contact willen blijven. Dit kan zelfs het geval zijn bij familieleden.

Hij houdt nogal van overdrijven

Hij kan jou bijvoorbeeld een prachtig verhaal vertellen over een enorme snoek die hij gevangen heeft toen hij met zijn broer ging vissen. Maar eigenlijk was het die broer die de vis ving en ging het om een guppie. Dit soort verhalen zijn typerend voor een narcist.

Je voelt je bekaf na een avond met hem

Jullie zijn slechts een paar uur samen op stap geweest maar je voelt je hierna volledig uitgeput. Narcisten vragen om veel aandacht en dat kost je veel energie. Als hij de aandacht even niet krijgt zal hij er alles aan doen om deze snel terug te krijgen. 

Jouw promotie boeit hem werkelijk niks

Jij bent super trots omdat je baas je een flinke bonus of promotie heeft gegeven, je narcistische partner geeft hier echter helemaal niks om. Want hij doet het nog altijd beter op zijn werk of heeft ook zojuist iets prachtigs bereikt op werk. 

Het is nooit zijn schuld

Alles wat hij doet is perfect, het is nooit maar dan ook nooit zijn schuld. Je hebt hem nog nooit horen zeggen dat iets niet heel handig van hem was, en het woordje ‘sorry’ is hem al helemaal vreemd. 

Hij denkt dat zijn collega’s jaloers op hem zijn

Dit komt waarschijnlijk omdat hij zo getalenteerd is en zij dat niet zijn (vindt hij). Eerst ga je hier in mee maar later kom je erachter dat ook dit ‘bla’ (onzinpraat) is. Hij vindt een hoop van zichzelf, maar dat vinden anderen totaal niet.

Je geeft en geeft, maar krijgt nooit wat terug

In een gezonde relatie geeft en neemt men, bij jullie is dit niet het geval want je bent alleen maar aan het geven. Het ‘geven’ put je uit en het houdt niet op. Als je het gevoel hebt dat deze relatie je leeg zuigt kun je er misschien beter een eind aan breien.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50