7 dingen die je niet begreep voordat je moeder werd

7 dingen die je niet begreep voordat je moeder werd

Voor dames die nog geen kinderen hebben zijn sommige dingen gewoon moeilijk voor te stellen. Want weet je nog toen jij geen kinderen had? Dat je het maar raar vond dat moeders klaagden dat ze zo druk waren of dat ze je hele Facebook-timeline volspamden met babyfoto’s? Deze dingen begreep je niet voordat je moeder werd, en nu maar al te goed.

Wat ‘druk zijn’ echt betekent

Een ouder zijn is nogal een drukke bezigheid maar voordat je mama werd, had je je dat misschien niet voldoende gerealiseerd. Voorheen dacht je dat een peutervoetbaltraining of een afspraak bij het consultatiebureau een smoes was van je vriendin-met-kind omdat ze geen zin had in een middag bijkletsen. Inmiddels weet je wel beter. Je schaamt je bijna omdat je vroeger weleens zei dat je het druk had…

‘Eerste plasje op de pot’-foto’s op Facebook

Tuurlijk, het is bijna een reden om je beste vriendin uit je Facebook-lijst te donderen als je zelf nog geen moeder bent: de foto van een plassende peuter op het potje in your face. Maar echt, als je er al zolang over doet om je kind zindelijk te maken en het wil maar niet lukken, dan ben je zó blij als het wél lukt en wil je gewoon dat heel de wereld weet dat je kind op het potje plast. En dus zet je ‘m op social media. Fok it.

Waarom men kinderen meeneemt naar een restaurant

Weet je nog? Dat je nog geen kinderen had en een gráfhekel had aan gezinnen met schreeuwende kinderen die naast je in het restaurant friet zaten te gooien? Nu je ouder bent weet je waarschijnlijk beter. Ook jij komt er soms niet onderuit om onderweg bij het dichtstbijzijnde wegrestaurant wat te gaan eten. Ook jij wil soms weleens het koken en afruimen overslaan en lekker met je gezin de deur uit. Bovendien: ze moeten ook leren om zich te gedragen in een publieke ruimte toch? En dus heb juist jij nu een hekel aan die blikken van kinderloze stellen jouw kant op…

Ranzigheid in het openbaar

Aan de luier van je kleine ruiken in het openbaar? Snottebellen afvegen? Half ondergekwijlde, afgekloven aangeboden rozijntjes met een stalen gezicht opeten? Eerst walgde je er misschien van, maar nu is de kans groot (héél groot) dat je het zelf ook doet. Soms is het moederschap gewoon ranzig, maar de moeke in jou omarmt het.

Zo. Veel. Foto’s. Op. Facebook

Kapot ergerde je je eraan vroeger: al die kinderfoto’s op Instagram. Elke dag weer. Een overload! En nu? Nu moet je je inhouden om niet om de paar uur een foto van je kind te uploaden. ‘Nee, ik doe het niet, maar ik wil het zo graa-haag!’

Waarom douchen een luxe is

Ik vond het maar raar en vies: moeders die zeiden dat ze geen tijd hadden om te douchen. Want kom op, zolang hoeft het toch niet te duren? Totdat je zelf moeder wordt en je erachter komt dat je om 5 uur ’s ochtends op moet staan als je alles gedaan wilt krijgen voordat je (op tijd) naar werk kunt. Of dat je erachter komt dat je dagen volgepropt zitten met snottebellen afvegen, eten koken, meehelpen huiswerk maken of stressen in de file naar het kinderdagverblijf. Deodorant en droogshampoo zijn inmiddels heilig.

Je partner papa of mama noemen

Je moest ervan kotsen. Je vriendin die haar man ‘papa’ noemde in plaats van Mark/Peter/Danny. Uuuuuuugh! Hoe kon ze dat nou doen?! Ze zou toch een hippe mama worden in plaats van een moeke? Totdat je zelf moeder wordt. En je merkt dat je het stiekem leuk vindt om je vriend ‘papa’ te noemen tegenover de kleine. Het is tenslotte ook z’n papa, en daar ben je maar wat trots op ook. (En het is toch raar om 'm Mark te noemen tegenover je kind?!)

Bron: Babble.com

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • MamaJL

    Als we uit eten gaan, gaan we graag lekker vroeg. De mensen die dan om 19.00u rustig willen gaan eten hebben dan geen last meer van ons en de kinderen zijn minder moe.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

7 leden zijn nu online
Aanmelden