7 dingen die je het meeste mist nu je moeder bent

7 dingen die je het meeste mist nu je moeder bent
  • in Moeder
  • 0
  • 9528
  • 13/05/2022

Natuurlijk ben je hartstikke blij dat je moeder bent en zou je niet anders meer willen! Maar laten we eerlijk zijn: je leven is compléét veranderd. Je leven voordat je zwanger was lijkt ineens alsof het zich een eeuw geleden heeft afgespeeld en was zó ongelooflijk anders… Deze dingen mis je stiekem best wel! Soms dan.

Uitslapen

Het verschil tussen weekend en doordeweeks weet je soms niet meer want eigenlijk ben je tegenwoordig elke dag druk. En dat betekent ook: elke dag vroeg opstaan. Uitslapen, hoe moet dat ook alweer…?

Reizen

Weet je nog? In je vorige leven? Dat je soms spontaan je backpack pakte en naar Thailand, Zuid-Europa of Australië ging? Soms voel je nog weleens die wanderlust in je opborrelen maar om nou met een baby in de draagdoek en een peuter aan je hand te gaan surfen op Bali… Nou nee. Dan maar weer naar die camping in Limburg met dat grote familiezwembad. Ook gezellig.

Spontane acties

Of het nu om een avondje wijn drinken met vriendinnen gaat, even extra lang blijven hangen op die vrijdagmiddagborrel of een spontaan middagje winkelen in Amsterdam: het gaat niet meer. Alles moet gepland worden. “Oké ben jij die avond thuis? Dan kan ik met Shirley afspreken. En dan zorg ik dat ik op tijd thuis ben zodat jij ’s ochtends naar de sportschool kan en ik de kinderen uit bed haal.” Doei spontaniteit!

Seks en romantiek

Laten we eerlijk zijn: de zin om samen in de lampen te hangen verging je maar al te snel toen je na de bevalling thuis kwam met vijf hechtingen, een lijf dat je niet herkende en een chronisch slaaptekort. En nee, die zin was ook echt niet terug na een paar weken. Waar is de tijd gebleven dat jullie hele seksmarathons hielden in bed? En al zou je er zin in hebben, wanneer dan in godsnaam…?

Je pre-zwangerschapslijf

Je lichaam is veranderd. Tuurlijk, een paar lucky bastards zullen wellicht na een aantal maanden weer strak in hun vel zitten alsof er nooit een mini-me uit is gekomen, maar helaas geldt dit niet voor de meeste vrouwen. En inderdaad, dit is absoluut geen schande, maar met weemoed denken we soms terug aan dat strakke buikje van toen… *zucht*

Dingen doen zonder onderbrekingen

Urenlang House of Cards kijken op Netflix. Een uur bellen met je beste vriendin. Een diepgaand gesprek met je man. Heel de dag in bed blijven liggen: je krijgt spontaan  last van melancholische gedachten als je eraan terugdenkt. Nu ben je blij als je één aflevering kunt checken van Orange Is The New Black of tien minuutjes kunt bellen zonder onderbroken te worden door een verse huilbui, een ruzie tussen twee broertjes of een hongerige peuter.

Een stylish interieur

Ben jij een echte interior junkie? Ai… dan zal je vast hebben moeten wennen aan je huis vol speelgoed en spontane tekeningen op de muur (“Nooooo!”). Nog een paar jaartjes geduld en dan gaan ze braaf op hun slaapkamer spelen, gamen en kletsen met vrienden en herken je je woonkamer weer enigszins terug. 

Gelukkig krijg je er zoveel voor terug… ;) (maar echt!)

Wat mis jij het meest van je ‘vorige’ leven?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50