7 bizarre vaardigheden die alleen moeders ontwikkelen

7 bizarre vaardigheden die alleen moeders ontwikkelen
  • in Moeder
  • 0
  • 38386
  • 18/09/2021

Als ouders ontwikkel je rare vaardigheden gedurende de lange weg van het ouderschap. Je skills? Deze zeven vaardigheden die niet-ouders niet beheersen, kunnen prima op je cv…

De mogelijkheid om iets op te pakken met je tenen

Het is niet helemaal duidelijk of deze vaardigheid zich ontwikkelt tijdens je zwangerschap - wanneer de buik te groot is om nog te kunnen bukken om iets met de handen van de grond te halen - of dat dit zich ontwikkelt na de bevalling, wanneer je met een baby op je armen vrijwel niks kunt doen. Hoe dan ook, het is een vaardigheid waar elke moeder veelvuldig gebruik van maakt. Dekens, vochtige doekjes, verdwaalde stukjes ontbijt: alles kan met de tenen worden opgepakt.

Een hand met een ingebouwde thermometer

Tegenwoordig kun je ongetwijfeld de meest fancy thermometers kopen die bij elke lichte temperatuurfluctuatie alarmbellen laten rinkelen en jou direct vertellen wat er aan de hand is. Maar als moeder kan het ook veel makkelijker. Je zet je innerlijke mamaradar aan en je legt je hand op het voorhoofd van je kind. Je voelt aan of er koorts komt en er medicijnen ingeslagen moeten worden, of er niks aan de hand is of dat hij of zij gewoon even erdoorheen moet en moet wachten of het zo voorbij is. The Magic Hand.

Peuter poepradar

Voor degenen die niet weten wat dit is, sta mij toe dit je uit te leggen: de peuterpoepradar is dat rare zesde zintuig dat je krijgt als je peuter die je probeert zindelijk te maken wegsneakt, en stil probeert te kakken in een hoekje. Het gezicht van je peuter kan stevig in de plooi blijven zonder enige tekenen van overbelasting te tonen. Of: nog waarschijnlijker, je zult ‘m niet eens kunnen zien, maar je zult nog steeds zonder twijfel weten waar ‘ie mee bezig is. Kakken.

Het slapeloze-nacht-zesde-zintuig

Net als de poepradar kan dit zesde zintuig niet echt worden verklaard, maar het is gewoon een gevoel dat ouders hebben wanneer ze van tevoren weten dat hun kind hen geen moment met rust gaat laten in de nachtelijke uren. Noem het een volle maan of een bepaalde glinstering in de ogen van de baby; maar ergens tegen etenstijd komt er een broeierig gevoel naar boven wanneer je beseft: er zal geen slaap voor mij komen vannacht.

Moederarm

Dit is meer moederspecifiek, omdat papa’s over het algemeen meer kracht in hun bovenlichaam hebben. Maar het dragen van een 10 kilo wegend kind de hele dag? Piece of cake ineens. Voeg daarbij vijf boodschappentassen, een uitpuilende luiertas en een huilende peuter aan toe en je ziet een typische maandagochtend in mamaland.

Een constant visueel geheugen van je hele huishouden

Dat ene favoriete stuk speelgoed van je kind dat-ie na twee seconden alweer volledig vergeten is, maar nu van essentieel belang is om een woedeaanval te voorkomen. De portemonnee van je man waarvan hij zweert dat-ie toch echt op tafel lag. Het shirt van je kleuter die naar school wil, maar die hij niet kan vinden, tien minuten voordat je van huis moet vertrekken. De exacte locatie van elk onderdeel in je huis is netjes ingedeeld in je visuele brein, ook wel bekend als het Moederbrein.
 

Een reactievermogen waarmee je het leven van je kind op dagelijkse basis redt

Godzijdank heb je inmiddels een reactievermogen ontwikkeld van heb ik jou daar. Je kind vastgrijpen als-ie bijna van een tien meter hoge trap valt: doe je gewoon. Zodra je een kind hebt wat kruipt of loopt, ontwikkel je op wonderbaarlijke wijze een reactievermogen waarmee je op dagelijkse basis je kinds leven redt. En dat moment daarna, dat je je realiseert wat er was gebeurd als je niet op tijd had ingegrepen… Brrr….

Bron: Babble

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50