6 tips voor de zwangere bruid (of bruiloftsgast)

6 tips voor de zwangere bruid (of bruiloftsgast)
  • in Relaties
  • 5
  • 12123
  • 19/08/2019

Sommige dingen kun je niet plannen! Een zwangerschap overkomt je en jullie bruiloft stond al gepland. Of je hebt jullie bruiloft gepland omdat jullie samen een kindje verwachten. Er zijn veel redenen te bedenken, maar feit is dat je een buik of buikje hebt tijdens je huwelijksdag. Hier volgen tips voor jouw dag!

Tip 1: Kies een jurk waar je buik(je) mooi in uitkomt en die comfortabel zit. Een goede bruidsmodezaak kan je van goed advies voorzien. Accentueer je buik(je) met de jurk naar keuze. Vaak is verhullen geen mogelijkheid meer. En bovendien: waarom zou je?

Tip 2: Schoenen. Eindelijk een reden om meerdere paren schoenen te kopen! Ik zou een grande entree willen maken op een paar mooie hakken maar wellicht is dit niet vol te houden, omdat je last hebt van opgezwollen voeten. Zorg ervoor dat je nog tenminste twee paar achter de hand hebt. Kies voor een leuk sandaaltje of juist een paar leuke gympen.

Tip 3: Lingerie. Ook zwangere vrouwen zijn enorm sexy! Maar afhankelijk van de fase van je zwangerschap kun je in een maand tijd behoorlijk groeien. Koop jouw onderkleding pas een week voor je huwelijksdag dan weet je zeker dat het nog past!

Tip 4: Locatie. Zorg allereerst dat ze op jouw trouwlocatie weten dat je zwanger bent, zodat ze hier rekening mee houden. Als je een keuze hebt, kies dan een locatie waarbij je ook een overnachting kunt boeken. Hoe fijn is het dat als je even moet liggen dat het mogelijk is! Of dat je na het feest meteen lekker in bed kan gaan liggen. Enne… die huwelijksnacht? Die kan eventueel ook later! ;-)

Tip 5: Drink genoeg water! Zodat je het vocht goed kunt afdrijven.

Tip 6: Is voor de bruidegom. Draag je zwangere vrouw op handen, leg haar in de watten en zorg dat ze superlang van jullie dag kan genieten!

Zwanger naar een bruiloft
Natuurlijk kan het zijn dat je tijdens je zwangerschap uitgenodigd wordt voor een huwelijk dat je echt niet wilt missen. GA! En laat je niet tegenhouden. Bereid je alleen wel goed voor.

Tip 1: Indien er een dresscode is, geef er een twist aan door de juiste accessoires te kiezen. Kies niet voor pumps, maar bijvoorbeeld voor een sleehak (espadrilles!) of sandaaltje. Ontzie die lieve voetjes die het al zo zwaar te verduren hebben tijdens je zwangerschap.

Tip 2: Zorg dat je niet te lang hoeft te staan en drink voldoende water. En onthoud dat als je het echt niet meer kunt volhouden, je gewoon lekker naar huis gaat. Of als het verder weg is, boek dan een hotel in de buurt van de trouwlocatie. Er zal niemand zijn die dat niet begrijpt!

Tip 3: Enne voor je partner: drink niet te veel alcohol en zorg goed voor je vrouw/vriendin!

Lees ook de vorige artikelen van Nicolette!

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Nicolette gaat jullie laten meegenieten hoe ze de wereld van de liefde beleeft! Ze geeft tips, inspireert en deelt haar ervaringen met jullie en denkt met jullie mee. Ze is trouwambtenaar/ceremonieel spreker voor 'At Last', moeder van 2 en ernaast nog 3 dagen in de week werkzaam als secretaresse! Bekijk haar website nicolettelast.nl, like de Facebook-pagina van At Last of volg haar op Pinterest!

Reageer op dit artikel

reacties (5) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50