6 niet zo charmante lichamelijke zwangerschapsverrassingen

6 niet zo charmante lichamelijke zwangerschapsverrassingen

Ken je dat fabeltje? Van die stralende zwangere vrouw die een dikkere buik krijgt tijdens haar zwangerschap en mooier, dikker haar en voor de rest nog haar leuke zelf is? Ja, helaas is het maar al te vaak een fabel. Bij mij liep het toch iets anders. Dat dikkere haar had ik ook, maar niet alleen op m’n hoofd.

Een freakin’ baard

Zangeres Adele bekende het onlangs ook al: ze kreeg een baard tijdens haar zwangerschap (en ze noemde hem Larry, heerlijk wijf.) Nou sistah, I feel you. Ik leek wel een freakin’ hipster tijdens m’n zwangerschap. Dat moment hè. Dat moment dat je een beetje aan je gezicht zit te friemelen en ineens met je hand over een soort schuurspons wrijft en in de spiegel ziet dat er háár uit je kin groeit. Ik wilde spontaan een boerka gaan shoppen. Wat zíjn dit voor grappen?! Maar goed, ik ben blij dat ik niet de enige ben. De baard is overigens nooit meer weggegaan. 

Een puisten-warzone

Dit is een bijzondere. Ik heb namelijk vriendinnen die voordat ze zwanger werden altijd best wel wat last hadden van wat puistjes. Ik daartegen? Ha, ik was hartstikke smooth! Maar wat is nu het geval? Zij zijn sinds hun eerste zwangerschap acnévrij en ik kreeg júist hele oorlogsgebieden op m’n gezicht, borst en rug tijdens mijn zwangerschap. Superweird, supernasty.

Grote platvoeten

Ook weer zo’n kwaal waar je nooit wat over hoort: je kan ineens platvoeten krijgen. Het komt vaak voor dat je de schoenen van voor je zwangerschap niet meer aan kunt tijdens en na je zwangerschap. Maar dan ook gewoon nooit meer. (Hóe zonde van die dure naaldhakken!) Ineens heb je een schoenmaat of misschien zelfs wel twee maten groter. Hoe dat kan? Geen idee. Is het verdomde irritant? Ja.

Scheten

Een vriendin van mij heeft de hele zwangerschap in de rondte gescheten. Haar man klaagde zelfs dat het leek alsof hij op een kinderboerderij woonde. Het leek gewoon alsof ze geen schaamte kende, maar ze kon zich amper inhouden. Thuis: brrrrrffft. Tijdens zwangerschapsyoga: pfffftttt. Zelfs bij de gynaecoloog: prrrrt! Gênant, maar ik heb me kapot gelachen om haar.

Spataderen

Hier was ik ook even niet op voorbereid: spataderen. Ik dacht vroeger dat alleen oude vrouwtjes dat hadden, maar nee. Blijkt dat de helft van de zwangere vrouwen hier last van krijgt! Inmiddels heb ik een hele landkaart op m’n benen en kan ik er eigenhandig de weg naar Italië mee vinden. Het schijnt te maken te hebben met het hormoon progesteron dat je lichaam aanmaakt. Overigens zijn hormonen de schuld van zo’n beetje alles tijdens een zwangerschap.

Een dikke kop

O, wat kon ik toch gruwelijk jaloers zijn op vrouwen die tijdens hun zwangerschap nog net zo slank waren als voorheen, maar alleen een dikkere buik hadden gekregen. Die vrouwen zijn er dus hè, het zijn de Yolanthe Kabeljauws onder de zwangere vrouwen. Ik? Ik kreeg niet alleen een dikke buik, maar ook ineens zo’n dikke stierennek met een opgezwollen hoofd en een dikke neus erop. Awesome!

Maar ja, het is allemaal voor een goed doel hè! Ik ben in ieder geval stiekem blij dat mijn zwangerschap voorbij is. 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • Chudo

    Deze vrouw heeft echt issues volgensmij. Wat een taalgebruik zeg!

    En een boerka shoppen?? Ga je dat serieus zo zeggen? Je bent niet wijs😖

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50