6 manieren waarop je relatie verandert als je kinderen krijgt

6 manieren waarop je relatie verandert als je kinderen krijgt

Eerst draaide alles alleen om jullie twee, maar dat is straks niet meer voor te stellen. Bij mij veranderde er als nieuwbakken moeder een hoop. Voorheen waren we samen heel out going, deden we vaak een drankje en hapje buiten de deur of gingen we spontaan een weekendje naar het buitenland, maar tegenwoordig vinden we een rustiger leventje ook best prima. De volgende dingen vielen me ook op in mijn relatie. Herkenbaar?

 

Je bent hem eerder dankbaar voor kleine dingen

Hij houdt de kinderen bezig zodat jij ongestoord even een kwartiertje kunt douchen en je haar kunt wassen. Of hij heeft de baby al in bad gedaan terwijl jij boodschappen deed. Wat een geweldige man is het toch.

 

Hij complimenteert je sneller

De lat ligt een stukje lager. Tegenwoordig krijg je al complimenten dat je er goed uitziet als je alleen maar een jurk aangetrokken hebt in plaats van je yogabroek.

 

Seks verandert drastisch

Zinnen die je nooit eerder hoorde, komen nu voorbij tijdens een vrijpartij: “Volgens mij hoor ik de baby huilen!”.

 

Je doet de badkamerdeur niet meer op slot

Nadat hij heeft gezien hoe je maanden kotsend boven de wc hing, een baby eruit geperst hebt en met een kolfapparaat aan je borsten melk produceerde, heb je weinig schaamte meer voor hem.

 

Jullie band wordt sterker

Opeens voeden jullie samen een kind op. Jullie willen allebei het beste voor het kind, hebben een grote verantwoordelijkheid samen en discussiëren over keuzes in de opvoeding.

 

Spontane dates zijn er niet meer

Even ergens een hapje eten en naar de bios zit er niet meer in. Dates worden compleet uitgedacht en overwogen. Is de gelegenheid leuk genoeg om een oppas voor te zoeken? Willen we een oppas betalen of verbruiken we een kaart bij opa en oma? Kunnen we van dat geld niet beter babyspullen kopen?

 

Er ontstaat een liefde die jullie nooit eerder gevoeld hebben

Als jullie ‘s avonds samen bij het bedje staan te kijken hoe de baby ligt te slapen, besef je je elke keer weer hoeveel je van hem en je gezin houdt.

 

Wat veranderde er in jouw relatie nadat je een kind kreeg?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50