6-jarige maakt geweldige papieren replica’s van Oscar-jurken

6-jarige maakt geweldige papieren replica’s van Oscar-jurken
  • in Kinderen
  • 1
  • 3526
  • 01/03/2016

De jaarlijkse Oscar-uitreiking is niet alleen een hoogtepunt voor filmliefhebbers, maar ook voor fashionista’s met al die prachtige jurken op de rode loper. De 6-jarige (!) Mayhem maakt deze jurken na van papier en tape en het ziet er waanzinnig uit!

Mayhem - niet haar echte naam - is een ontluikende fashionista, die bekend staat om het namaken van iconische awardshow-jurken met slechts wat papier en tape. Haar moeder, Angie Keiser, begon twee jaar geleden ongeveer met het delen van haar creaties op Instagram en al snel werd Mayhem een virale sensatie. Sindsdien kopieert ze veel celebsjurken en na de uitreiking van de Oscars afgelopen zondagnacht, besloot ze haar favoriete jurken na te maken. 

Bovenstaande blauwe jurk is de jurk van Beste Actrice winnares Brie Larson. Hieronder rockt ze een prachtige gele jurk, gedragen door de Beste Vrouwelijke Bijrol winnares Alicia Vikander:

Counting down Mayhem's top 3 fav looks from last night. And coming in at number 3 ....... #Oscars #FashionByMayhem

Een foto die is geplaatst door Angie Keiser (@2sisters_angie) op



Ongelooflijk mooi, toch? En vergeet niet: deze zijn gemaakt van papier.

Nieuwe vaardigheden
Mayhems moeder vertelde de Huffington Post een tijd terug dat ze de jurken creëert met behulp van papier, cadeaupapier, zijdepapier, folie, en alles wat ze in huis hebben. De creaties van Mayhem en haar moeder worden bij elkaar gehouden met tape en lijm. Hoewel ze complex lijken, draagt Mayhem meer bij dan je zou denken. ‘Dat is een van de beste dingen van dit project’, zegt Keiser. ‘Ik zie haar elke dag nieuwe vaardigheden leren. Nu weet ze precies hoeveel vellen papier ze nodig heeft voor een topje en een rok. Ze kan zelfstandig het hele ding uitleggen en aan elkaar vastmaken.’



Mayhem begon met het maken van de jurken samen met haar moeder toen ze vier jaar oud was. Sindsdien heeft Mayhem jurken gemaakt die geïnspireerd zijn op creaties gedragen door Taylor Swift, een Barbie, en zelfs een haai die ze in Sea Life zag. 

Creativiteit stimuleren
Eén ding is duidelijk: ze heeft talent voor mode en Do It Yourself en het is leuk dat haar moeder haar zo ondersteunt. Mayhems interesse in de mode is niet iets dat werd gepusht door haar moeder. Integendeel, ze heeft een passie voor iets en haar moeder voedt haar creativiteit. Het creëren van deze jurken brengt Mayhem veel plezier, en het is een reminder aan de verrassende en mooie dingen die kunnen gebeuren als we de creativiteit van onze kinderen stimuleren.

Vaker artikelen lezen op Babybytes? Like ons op Facebook en volg ons op Twitter.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50