6 dingen die gebeuren die niet in je geboorteplan stonden

6 dingen die gebeuren die niet in je geboorteplan stonden

Jij denkt dat je alles goed hebt vastgelegd in je geboorteplan en dat je bevalling als een goed geoliede machine zal verlopen. Hahahahaha! Succes. Want geboorteplan of niet, deze dingen gaan toch wel gebeuren. En die stonden nou net níet in je geboorteplan.

Je man valt in slaap
Je zag het helemaal voor je. Terwijl jij daar ligt te hijgen, te puffen en te schreeuwen staat hij aan jouw zijde om je te supporten. Hij zou natte washandjes op je voorhoofd leggen, zeggen dat je de beste bent, dat je het kunt en jouw mental coach zijn. Hij zou je bewonderen om wat je doet en al het mogelijke doen om het jou zo comfortabel mogelijk te maken. Maar terwijl jij daar ligt te puffen kijk je naast je en… ligt-ie ver weg in dromenland met een straaltje kwijl langs zijn mond.

Je man is meer geïnteresseerd in zijn Facebook-nieuwsfeed dan in jou
Terwijl jij de ene na de andere wee wegpuft en je afvraagt waar die hand op je schouder blijft, kijk je in je ooghoek en zie je dat meneer zit te lachen om een kattenfilmpje op Facebook. Zodra jij vraagt: ‘Schat, wil je effe-‘, kapt hij je af met ‘Wacht even lieverd, even dit afkijken’. Godnondeju, is er dan tegenwoordig niks meer heilig?!

Pijnstilling
Jij zou op een natuurlijke manier gaan bevallen. Je bent toch geen mietje? In je geboorteplan had je dan ook opgenomen dat je geen pijnstilling, ruggenprik of whatsoever wilde. Nee hoor, jij laat de natuur z’n gang gaan; je zou het liefst nog naakt in een bloemetjesweide tussen de narcissen en madeliefjes gaan baren zonder dokter in de buurt. Tot je na een weeënstom niet weet hoe snél je de dokter aan z’n jas moet trekken om die ruggenprik. “Nee, NU!!!!”

Je bent één grote emotionele mess en je weet niet wat je moet doen
Jij dacht dat je wel wist wat je kon verwachten na al die 938 bevallingsverhalen die je hebt gelezen en die pufcursus die je hebt gevolgd. Jij zou helemaal Zen je bevalling ingaan en precies weten wat je op dat moment moet doen. Nou… viel dat even tegen? Je hebt geschreeuwd, gescholden, je bent in paniek geraakt en je bent van moeheid in lachen uitgebarsten om je achterlijke gedrag. Wat je moest doen? Je had geen idee. Gelukkig was daar de verloskundige die je enigszins kon leiden.

Geen tijd voor comfortabele items
Je had geurkaarsen meegenomen, fijne kussens, fotolijstjes: alles om van jouw bevalling een ware relaxte belevenis te maken. Jij zou die bevalling weleens even in de zenmodus gaan rocken! Maar wat je dacht toen je eenmaal lag te kermen van de pijn? Dat je vriend die kaarsen en die fotolijstjes ergens mocht steken waar de zon niet schijnt…!

Er staan ineens 938 mensen rond je bed
Je had toch duidelijk in je bevallingsplan gezet dat er geen stagiaires bij je bevalling aanwezig mochten zijn? Die drukte rondom je bed is namelijk het laatste wat je wilde. Maar ja, dan moet je bevalling wel goed verlopen. Voor je het weet had je allerlei complicaties en stond het halve ziekenhuispersoneel in je kamer te lunchen en te vergaderen. Ga. Weg!

Reageer op dit artikel

reacties (1) Stuur een bedankje


  • MamaJL

    Ik heb echt geen problemen meer met stagiaires inmiddels.

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden