5x lieve dingen die je kunt doen voor jouw Valentijn

5x lieve dingen die je kunt doen voor jouw Valentijn

Hoe zet jij je grote liefde eventjes in het zonnetje tijdens Valentijn? Heb je nog geen idee? Laten we je dan inspireren met deze lieve dingen die je kunt doen tijdens dé grote dag van de liefde!

Natuurlijk: eigenlijk is het elke dag wel een beetje Valentijn toch? Alhoewel... Als ouders van jonge kinderen is het vrij lastig om écht tijd en aandacht aan elkaar te geven. Vermoeidheid, stress en de drukte van het runnen van een gezin vergen nu eenmaal veel energie. Toch is het ontzettend belangrijk om af en toe aandacht aan elkaar te blijven besteden. Valentijnsdag is natuurlijk hét uitgelezen moment om dat te doen!

Lief, maar klein gebaar

Een bos rode rozen is natuurlijk leuk, net als chocolade, maar als je echt je liefde wilt tonen, dan kan dat natuurlijk al met een klein gebaar! Hier een paar leuke ideetjes om je partner in het zonnetje te zetten.

Kopje thee/koffie

Je bent misschien toch wel vroeg op als je jonge kinderen hebt, of misschien ben jij sowieso de eerste die uit bed gaat, dus waarom niet een kopje koffie of thee op het nachtkastje van je lief zetten met een lieve boodschap? Zo'n klein gebaar, maar zó lief.

Telefoon-vrije dag

Spreek af om op Valentijnsdag de mobiele telefoon even te laten voor wat hij is en echt aandacht aan elkaar te geven. Stel elkaar bijvoorbeeld vragen die niet simpel met ‘ja’ of ‘nee’ te beantwoorden zijn. Begin je vraag met de woorden ‘welke’, 'hoe', 'wat’, ‘wanneer’ of ‘waarom’. Luister echt naar elkaar en ga in op de antwoorden van je partner.

Spontaan etentje

Regel een spontaan etentje bij bijvoorbeeld het restaurant waar jullie voor het eerst met elkaar uit eten gingen. Schakel een oppas in of familie en neem het er een paar uurtjes van!

Een échte liefdesbrief

Schrijf een (handgeschreven!) liefdesbrief, geen ChatGPT, maar echt recht uit je hart, en verstop die in zijn/haar auto, tas of lunchtrommel.

Als de kinderen slapen...

Kinderen eindelijk onder zeil? Nee, deze keer even niet uitgeput op de bank hangen, maar zet bijvoorbeeld jullie favoriete muziek op (niet te hard anders wordt iedereen weer wakker) en ga lekker met elkaar dansen. Of maak er een late-night-dinner van gezellig aan tafel of op een picknickkleedje op de vloer, en sluit af met een ontspannen massage om daarna waarschijnlijk compleet onder zeil te gaan (of juist niet;-))

Wat ga jij doen voor je grote liefde?

Lees ook:

Dít zijn de leukste Valentijn-zelfmaak-cadeautjes
Valentijnsdag ter inspiratie voor de liefste babynamen

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50