5 tips voor tijdens je eerste bevalling

5 tips voor tijdens je eerste bevalling

Relaxed blijven tijdens de bevalling, het schijnt te helpen bij een voorspoedige geboorte. Sterker nog, stress kan de bevalling afremmen of zelfs helemaal stoppen. Maar hoe blijf je dan relaxed tijdens de bevalling?

Verwachting aanpassen

Denk je bij het woord bevalling aan een pijnlijke, bloederige bedoening? En krijg je ook nog eens horrorverhalen te horen over uitscheuren en filmpjes te zien die altijd maar net goed gaan? Probeer je gedachten eens om te zetten, er zijn namelijk ook veel vrouwen die een bevalling helemaal niet als pijnlijk en slecht ervaren, maar het juist als een mooie gebeurtenis zien. Bekijk juist eens de mooie bevallingsfilmpjes op YouTube en zeg eerlijk tegen de buurvrouw dat je de horrorverhalen liever niet aan wil horen. Als je verwachtingen positiever zijn, zal je er tijdens de bevalling zelf ook positiever en relaxter in staan. 

Ademhalingsoefeningen

Tijdens een bevallingscursus leren ze je vaak goede ademhalingstechnieken om tijdens de bevalling kalm te blijven en de weeën op die manier op te kunnen vangen. Vooral bij zwangerschapsyoga of hypnobirthing zal je te maken krijgen met deze zogenaamde buikademhaling techniek. 

Lees ook: 
Deze 30 dingen denk je tijdens je bevalling

Creëer een sfeervolle omgeving

Thuis, in je eigen omgeving, ben je natuurlijk het meest relaxed. Ga je in het ziekenhuis bevallen? Ook daar kun je de omgeving zo aangenaam mogelijk maken voor jezelf. Neem bijvoorbeeld je eigen kussen mee, sfeerverlichting of geurstokken. 

Een goede playlist

Ook bepaalde muziek kan zorgen voor een relaxte mindset. Dat hoeft geen zweverige yoga muziek te zijn, kijk wat voor jou werkt. Voor de één is het namelijk klassieke muziek en voor de ander is het keiharde rock. 

De juiste mensen om je heen

Voor je partner is er natuurlijk altijd een plekje, maar niet iedereen hoeft bij de bevalling te zijn. Of überhaupt in het ziekenhuis. Zeg het eerlijk als je je opgejaagd voelt wanneer de hele schoonfamilie in de wachtkamer zit.

Hoe bleef jij relaxed tijdens de bevalling?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50