5 redenen waarom je kind geen dutje doet

5 redenen waarom je kind geen dutje doet

Als je kind een dutje doet betekent dat dat je eindelijk een momentje hebt om allerlei achterstallige zaken op te lossen. Wellicht heb je nog 6 emails die je moet beantwoorden, rekeningen die betaald moeten worden, de was die gedaan moet worden en etc. Het is erg fijn dat je deze dingen tijdens het dutje kunt doen, maar als het dutje geen succes wordt, is het stukken minder fraai. Dit zijn de redenen waarom sommige dutjes mislukken: 

Hij is bang om los van jou te zijn

Je kunt dit oplossen door hetzelfde ritueel te volgen als dat je in de avond doet. Dus: boekje lezen, liedje zingen - you name it. Doe dit echter heel kort. Indien dit faalt kun je misschien vragen of de oppas, je moeder of je partner haar in bed ligt. Soms is het simpelweg dat je kindje niet los van jou wil zijn en is het dus beter om het dutjes moment uit handen te geven. 

Het is niet het juiste moment

Probeer het tijdstip van het dutje te verplaatsen naar een later moment. Zelfs nadat je de overgang van twee naar een dutje hebt gemaakt, moet je misschien de timing nog steeds aanpassen. Probeer bijvoorbeeld eerst de tijd dat zij wakker zijn met 15 minuten te verlengen. Een langere en dus meer stimulerende ochtend kan misschien precies zijn wat zij nodig hebben om beter in te slapen.

De kamer is te licht

Hiervoor is de oplossing al snel gevonden: maak de kamer donkerder. Investeer bijvoorbeeld in donkerdere gordijnen.

Hij heeft energie voor tien

Laat hem meer uitrazen. Jouw groeiende man bouwt meer en meer energie op, dus dat rondje met jou door de supermarkt vermoeit hem niet meer. Laat hem om die reden wat meer actieve dingen ondernemen, daar wordt hij waarschijnlijk goed moe van.

Hij is oververmoeid

Laat hem de avond daarvoor meer uurtjes pakken. Dit doe je door hem eerder op bed te leggen. Denk aan oma’s mantra: slaap verwekt slaap. Dus een langere nachtrust betekent diepere en langere dutjes.

Zijn er nog andere dingen die helpen bij jouw kindje?

Tags: Kindje, Slapen

Inga Stoit is online redacteur bij BabyBytes. In haar vrije tijd doet zij veel aan sporten, koken, yoga en ze is gek op lange wandelingen met haar hondjes. Volg Inga ook op Instagram!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50