5 redenen waarom je aan mom shaming doet

5 redenen waarom je aan mom shaming doet

Mom shaming, fel afgeven op andere moeders en bekritiseren hoe zij hun kind opvoeden. Welkom in het online Instagram en Facebook tijdperk waar moeders, al dan niet anoniem, aangesproken worden op de manier waarop zij hun kind grootbrengen.

We hebben het allemaal zwaar mama’s; weinig slaap, bergen was, weinig me-time. Waarom steken we elkaar dan niet een hart onder de riem of bemoeien we ons niet gewoon lekker met onze eigen zaken?

1. Je bent uitgeput

We begrijpen het, maar liefst vijf keer moest je eruit vannacht. Je deed geen oog dicht en toch sta je om zes uur weer klaar om te voeden, verschonen en als je er aan toe komt jezelf te fatsoeneren. Als je denkt klaar te zijn, maakt de eerste spuitluier tot aan de oren zijn opwachting. Je bent moe.

2. Je bent jaloers

Na het incident met de spuitluier, zie je op Instagram die perfecte moeder voorbijkomen. Prachtig in de make-up (wie heeft daar tijd voor?!) en ook nog strak in haar jeans zonder zwembandjes op haar heupen. Zit je dan op de bank met in ondergespuugde shirt… Je voelt de haat al naar boven komen en waarom? Omdat je jaloers bent. Eigenlijk baal je omdat jij het niet voor elkaar hebt gekregen om er zo bij te zitten. Zorg dat jaloezie niet de overhand krijgt.

3. Je verveelt je

Waar onze moeders de herhaling van Goede Tijden, Slechte Tijden in de namiddag keken, zitten wij op Facebook en Instagram. We kijken nu live mee in voornamelijk de ‘goede tijden’ van andermans leven en kunnen er ook nog op reageren. Je kunt te pas en te onpas je mening geven over borst- of flesvoeding, speentjes, luiers en slaaphoudingen. Gewoon omdat je niks te doen hebt.

4. Je wil erkenning

Graag vertel je anderen dat ze het helemaal verkeerd doen en leg je ze even uit hoe ze het wel moeten doen. Dat jouw methode de beste is blijkt maar weer, want jouw kind slaapt wel door, huilt niet in het openbaar en lust alles. Je wil erkenning. Je hoopt stiekem dat iedereen die het leest jou complimenteert en feliciteert met jouw geweldige manier van moeder zijn, want wie vertelt jou anders dat je een goede moeder bent?

5. Je bent boos

Schreeuwen tegen je kinderen doe je niet. Ook niet als de keukenkastjes leeggehaald zijn en er nu overal hagelslag ligt, de plantenpotten omgegooid worden of als de met liefde bereide warme lunch keihard over de vloer gaat. Die frustratie uit je liever op een later moment online tegen andere onschuldige moeders.

Mama’s, zullen we allemaal wat liever voor elkaar zijn? Maak jij je wel eens schuldig aan mom shaming?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

3 leden zijn nu online
Aanmelden