5 musthaves voor borstvoedende moeders

5 musthaves voor borstvoedende moeders

Borstvoeding op zich is eigenlijk erg makkelijk. Je hebt het altijd bij je, in de juiste hoeveelheid en op de goede temperatuur. Wat heb je dan nog meer nodig? Hier een paar musthaves voor borstvoeding die zeker van pas kunnen komen. 

(Wasbare) zoogcompressen

Vooral in het begin, de eerste dagen na de geboorte, kun je behoorlijk gaan lekken. Je melkproductie is totaal nog niet afgestemd op je baby. Om het maar niet te hebben over het toeschietreflex, bij elk huiltje is het raak. Om niet met gigantische melkvlekken rond te lopen, kun je (wasbare) zoogcompressen gebruiken. 

Voedings bh

Investeren in een of twee goede voedings bh’s is zeker geen overbodige luxe. Gehannes met een gewone bh wil je niet hebben, je wil je kindje zo comfortabel mogelijk aan willen leggen. Tip: koop een voedings bh pas na de geboorte, je weet dan zeker dat je de juiste maat hebt en dat het borstvoeden überhaupt lukt.

Lees ook:
Borstvoeding combineren met je werk: hoe doe je dat?

Voedingskussen

Nog zoiets om het jezelf en je kindje zo comfi mogelijk te maken, is het voedingskussen. Dit langwerpige geval leg je lekker om je heen en daar kun je je arm met je kindje op laten rusten. Deze kan je trouwens wel tijdens de zwangerschap kopen. Ze zijn namelijk ook enorm fijn om mee te slapen als je last begint te krijgen van de omvang van je buik. 

Tepelcreme

Borstvoeding geven gaat niet altijd zonder problemen. Je kunt er bijvoorbeeld behoorlijk pijnlijke tepels van krijgen. Tepelcreme, zoals Purelan 100, kun je op je tepels smeren om tepelkloven te helen of te voorkomen. 

Kolf

Moeder en kind hebben elkaar nodig bij het geven van borstvoeding. Als je weer gaat werken of vaker een aantal uurtjes weggaat dan is een kolf onmisbaar. 

Wat vond jij een echte musthave voor borstvoeding?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en baby Norah (oktober 2019). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50