5 mensen die je niet op je kind wilt laten passen

5 mensen die je niet op je kind wilt laten passen

Zo leuk: zodra je zwanger bent biedt iedereen spontaan aan om af en toe op te passen. Superlief en handig en alles, maar… sommige aanbiedingen sla je liever even af. En wel hierom.

Je chaotische, vrijgezelle vriendin Vera
Vera is heel leuk hoor. En lief ook. Maar ook chaotisch. En ze weet eigenlijk helemaal niks van baby’s. En toch heeft ze vanaf minuut één dat ze wist dat je zwanger was, aangeboden om op te passen op de kleine. En eigenlijk wist je ook vanaf minuut één that that not ging happen. Want ja, het is een lieverd, en je baby zal heus niet direct overlijden in die paar oppasuurtjes, maar jij als kersverse overbezorgde mama brengt ‘m liever even naar oma Gerda. Aangezien Vera denkt dat een baby al koekjes kan eten en je ook volle melk uit een Melkunie-pak kan geven.

De blonde oppas Bea met d’r strakke figuurtje
Hoe heet dat gezegde ook weer? De kat op het spek binden: 'Iemand zo sterk in de verleiding brengen dat hij die niet kan weerstaan'. Kijk, je kunt wel een betoog van vijf pagina’s houden over waarom jouw man wel trouw is en dat je hem 938% vertrouwt, maar waarom onnodige risico’s nemen? Zorg dan ook dat de sollicitatieprocedure van de toekomstige oppas in jouw handen is en neem alleen jongens en lelijke meisjes aan. Meisjes met wapperende wimpers, blonde manen, pronte decolletés en een perzikhuidje hoef je niet eens binnen te laten.

Oom Gerard die nogal eens een borreltje te veel drinkt
Dat iemand familie is wil nog niet zeggen dat diegene ook direct betrouwbaar en/of geschikt is om op jouw kleine Teun op te passen. Oom Gerard is daar het levende bewijs van. Hoe ontzettende lieverd het ook is, geen haar op jouw versbevallen hoofd die eraan denkt om Teun bij hem af te leveren als je een dagje wil ontspannen met vriendinnen. Oom Gerard houdt namelijk wel van lekker wijntje. Of twee. Of drie. Of een hele fles. En dan niet alleen ’s avonds, maar ook ’s middag. Desnoods ’s ochtends. ‘Bedankt voor het aanbod ome Gerard, maar bij nader inzien blijf ik gewoon thuis. De rest van m’n leven.’

Je kinderhatende vriendin Karolien
Karolien is het type ijspegel. Of je nu een fluffy konijntje op haar schoot zet of een baby in een roze rompertje: Karolien wordt er niet warm of koud van. Sterker nog: ze heeft ergens rond haar twaalfde al gevraagd aan de dokter of hij haar kon steriliseren en zodra er een gillend kind in de tram zit, is ze de eerste die hardop zucht, kreunt en steunt. Ze vraagt nog net niet of de moeder wellicht bij de eerstvolgende halte uit kan stappen en volgende keer haar kind thuis kan laten. Nee, Karolien is ook geschrapt van het potentiële-oppas-lijstje.

Tante Thea met d’r snoepvoorraad
Tante Thea is het type waar jouw kind ongetwijfeld de tijd van zijn of haar leven mee heeft. Daar hoef je je in ieder geval geen zorgen om te maken bij die lieverd. Het probleem is alleen dat jij ’s avonds met een hyperactief kind zit dat strak staat van de suiker. En dat je de volgende dag het verwijt krijgt dat hij ‘van Tante Thea wél altijd een zure mat krijgt’. Vervolgens krijg jij elk halfjaar een tandartsrekening waar je ‘u’ tegen zegt, en moet je naar de kinderdiëtiste met Frederik.  

Heb jij weleens een oppasaanbod heel subtiel afgeslagen?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50