5 mensen die je niet op je kind wilt laten passen

5 mensen die je niet op je kind wilt laten passen

Zo leuk: zodra je zwanger bent biedt iedereen spontaan aan om af en toe op te passen. Superlief en handig en alles, maar… sommige aanbiedingen sla je liever even af. En wel hierom.

Je chaotische, vrijgezelle vriendin Vera
Vera is heel leuk hoor. En lief ook. Maar ook chaotisch. En ze weet eigenlijk helemaal niks van baby’s. En toch heeft ze vanaf minuut één dat ze wist dat je zwanger was, aangeboden om op te passen op de kleine. En eigenlijk wist je ook vanaf minuut één that that not ging happen. Want ja, het is een lieverd, en je baby zal heus niet direct overlijden in die paar oppasuurtjes, maar jij als kersverse overbezorgde mama brengt ‘m liever even naar oma Gerda. Aangezien Vera denkt dat een baby al koekjes kan eten en je ook volle melk uit een Melkunie-pak kan geven.

De blonde oppas Bea met d’r strakke figuurtje
Hoe heet dat gezegde ook weer? De kat op het spek binden: 'Iemand zo sterk in de verleiding brengen dat hij die niet kan weerstaan'. Kijk, je kunt wel een betoog van vijf pagina’s houden over waarom jouw man wel trouw is en dat je hem 938% vertrouwt, maar waarom onnodige risico’s nemen? Zorg dan ook dat de sollicitatieprocedure van de toekomstige oppas in jouw handen is en neem alleen jongens en lelijke meisjes aan. Meisjes met wapperende wimpers, blonde manen, pronte decolletés en een perzikhuidje hoef je niet eens binnen te laten.

Oom Gerard die nogal eens een borreltje te veel drinkt
Dat iemand familie is wil nog niet zeggen dat diegene ook direct betrouwbaar en/of geschikt is om op jouw kleine Teun op te passen. Oom Gerard is daar het levende bewijs van. Hoe ontzettende lieverd het ook is, geen haar op jouw versbevallen hoofd die eraan denkt om Teun bij hem af te leveren als je een dagje wil ontspannen met vriendinnen. Oom Gerard houdt namelijk wel van lekker wijntje. Of twee. Of drie. Of een hele fles. En dan niet alleen ’s avonds, maar ook ’s middag. Desnoods ’s ochtends. ‘Bedankt voor het aanbod ome Gerard, maar bij nader inzien blijf ik gewoon thuis. De rest van m’n leven.’

Je kinderhatende vriendin Karolien
Karolien is het type ijspegel. Of je nu een fluffy konijntje op haar schoot zet of een baby in een roze rompertje: Karolien wordt er niet warm of koud van. Sterker nog: ze heeft ergens rond haar twaalfde al gevraagd aan de dokter of hij haar kon steriliseren en zodra er een gillend kind in de tram zit, is ze de eerste die hardop zucht, kreunt en steunt. Ze vraagt nog net niet of de moeder wellicht bij de eerstvolgende halte uit kan stappen en volgende keer haar kind thuis kan laten. Nee, Karolien is ook geschrapt van het potentiële-oppas-lijstje.

Tante Thea met d’r snoepvoorraad
Tante Thea is het type waar jouw kind ongetwijfeld de tijd van zijn of haar leven mee heeft. Daar hoef je je in ieder geval geen zorgen om te maken bij die lieverd. Het probleem is alleen dat jij ’s avonds met een hyperactief kind zit dat strak staat van de suiker. En dat je de volgende dag het verwijt krijgt dat hij ‘van Tante Thea wél altijd een zure mat krijgt’. Vervolgens krijg jij elk halfjaar een tandartsrekening waar je ‘u’ tegen zegt, en moet je naar de kinderdiëtiste met Frederik.  

Heb jij weleens een oppasaanbod heel subtiel afgeslagen?

Reageer op dit artikel

reacties (11) Stuur een bedankje


 • Zeeppompje

  Ik vind de uitspraak wel grappig maar het is zielig en ik zou het niet doen

 • Trotse moeder vanaf 2012

  Ik paste vroeger vanaf mijn 15e overdag op kleine kinderen maar ik zou nu mijn 16 jarige fnichtje niet op mijn kinderen laten passen. Nu is zij nog heel kinderlijk. Gisteren mocht ze mijn 4 maanden oude dochter fruithapje geven ik ging boven wat schoonmaken. Normaal vind mijn dochter fruithapje erg lekker maar nu hoorde ik haar de hele tijd huilen. Dus ik kijken. Zat ze er helemaal onder. En was het potje al bijna op. Ja zegt mn nichtje: elke x als ze gaat huilen duw ik gelijk een hapje in haar mond. Nou erg grappig. (Not)

 • one wish

  Gelukkig geen van bovenstaande personen in mijn omgeving :)

 • rlyblue

  Hihi, ik vind het wel een leuk artikel. Meensen moeten het niet te serieus nemen. En eerlijk is eerlijk, ik heb ook een vriendin bij wie ik grote twijgfels zou hebben als ze zou aanbieden op te passen. Ze is wel gek op kinderen, maar kan helemaal niet tegen drukte en onverwachte situaties...

 • pindakaas99

  Ik denk dat je qua oppassen en iemand je kinderen toevertrouwen vooral op je moeder instinkt af moet gaan ik vertrouw mijn ouders met haar en ons buurmeisje die vaak met haar speelt en oppast als we savonds laat een verjaardag hebben of naar het 10 minuten gesprek moeten mijn schoon ouders die zullen vast heel lief zijn maar ik heb gewoon nix met ze Mijn meisje vraagt ook niet naar hun al zien we ze een half jaar niet terwijl als mijn ouders een weekje weg gaan word er gelijk gepeild wanneer ze terug zijn want dan wil ze weer naar ze toe

 • Bees83

  Totaal niet herkenbaar!!! Bovendien ook veelal niet nodig. Mijn moeder past soms op als ik kan werken, maar daarvoor moet ik idd alles volledig uitschrijven van hoe en wat en dan nog doet ze de helft niet tijdens de babyperiode.

 • Strelitzia

  Mijn (schoon)ouders vertrouw ik mijn kinderen wel toe en ook mijn buren vertrouw ik mijn kinderen wel toe. Bovenstaande mensen heb ik simpelweg niet in mijn vrienden/familiekring en overdrijven is ook een vak he. Trouwens, in NL betalen kinderen nul komma nul euro voor de tandarts dus waar jij het verhaal van de tandartsrekening vandaan haalt????

 • Florien84

  Er zijn zeker mensen die ik niet op laat passen op mijn kind, ongeacht dat ik het onverantwoord vind, zijn ze dat daadwerkelijk ook.

 • mijn~meisje

  op pas bea. Ik moet dan gewoon zorgen dat mijn figuur beter is mijn haar is toch al blond

 • Shrimp

  Mijn schoonfamilie.. De meeste roken..zelfs al steken ze gedurende die tijd niks op. Die giftige meurlucht hangt er. Mijn schoonmoeder rookt niet en die mag oppassen..hier thuis..

 • tredde-poppe

  Nou Thea en Vera mogen best oppassen hoor. Laten we het niet overdrijven

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50