5 dingen waar je aan moet denken bij het versturen van het geboortekaartje

5 dingen waar je aan moet denken bij het versturen van het geboortekaartje

Er zijn verschillende manieren om vrienden en familie te laten weten dat je een kindje gekregen hebt, maar het ouderwetse geboortekaartje blijft populair. Met de voorbereidingen hiervan kun je al vroeg beginnen, heb je hier al aan gedacht?

1. Bepaal je budget

Wat zijn budget wise eigenlijk je mogelijkheden? Laat je het kaartje ontwerpen door een designer of kies je een standaard ontwerp? Bepaal ook hoeveel mensen je een kaartje wilt sturen. Stuur je al je collega’s apart een kaartje of stuur je gewoon één kaart naar het bedrijf?

2. Verzamel de adressen

Als je eenmaal bepaald hebt welke kennissen, familieleden en andere bekenden een kaartje mogen ontvangen, kun je beginnen met het verzamelen van de adressen. Begin hier ruim op tijd mee, want vlak voor de bevalling heb je hier misschien geen zin meer in, laat staan erna!

3. Kies het ontwerp

Het leukste gedeelte is natuurlijk het ontwerp van het kaartje bepalen. Deze kun je zelf ontwerpen, je kunt er een designer voor inhuren of een standaard ontwerp kiezen. Ook leuk, zelf een ontwerp aanpassen naar je eigen smaak op de website van Kaartje2go. Hier hebben ze allemaal leuke thema's om uit te kiezen, zoals een wolkjes of jungle thema. Bepaal ook meteen welke praktische info erop je kaartje komt te staan, zoals telefoonnummers. Als het ontwerp staat, kun je eerst gratis een proefdruk bestellen en het kaartje na de geboorte met één klik op de knop in huis halen.Gratis proefdruk

4. Bestel de enveloppen

Wil je extra tijd besparen na de geboorte? Bestel de enveloppen van je kaartje alvast. Erg handig, want je kunt de adressen er dan ruim van te voren opschrijven of er adresstickers op plakken. Postzegeltje erop en ze zijn zo helemaal klaar voor verzending. Alleen nog even wachten op het kaartje zelf en op de baby natuurlijk...

5. Voeg de laatste details toe

Pas als je kindje er is, kun je natuurlijk de laatste details toevoegen aan je kaartje, zoals de geboortedatum, lengte en gewicht. Nu kun je de kaartjes eindelijk echt bestellen en versturen!

Heb jij nog tips voor het versturen van je geboortekaartje?​

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (3) Stuur een bedankje