5 dingen die je wil weten voordat je een thuisblijfmoeder wordt

5 dingen die je wil weten voordat je een thuisblijfmoeder wordt

Misschien hebben jij en partner besloten dat je vanaf nu beter thuis kunt blijven bij de kinderen, ofwel: je wordt een thuisblijfmoeder. Maar dit is een hele opgave, het zal een enorme switch zijn om helemaal niet meer te werken. Daar kun je je het beste zo op voorbereiden:

Verlies je motivatie niet

Op kantoor was je bijvoorbeeld altijd bezig met andermans agenda, door jou liep alles op rolletjes. Je was en bent daar enorm gepassioneerd over en deze passie kun je ook thuis doorzetten. Die schema’s die je eerder maakte kun je namelijk ook thuis doorvoeren. Probeer datgene te blijven doen wat je voor de komst van de kinderen ook deed. Je zult zien dat je hier veel geluk uit zult halen.

Taken uit handen geven

Thuisblijfmoeders voelen zich soms schuldig als zij taken uit handen willen geven. Maar als thuisblijfmoeder spendeer je nu eenmaal veel tijd aan bijvoorbeeld alle rommel van je kinderen opruimen. Hierdoor kun je soms het gevoel hebben dat de dag aan je voorbij is geschoten en dat je niet aan jezelf toe bent gekomen. Geef daarom wat taken uit handen en houd in gedachten dat je ook wil blijven doen wat je leuk vindt.

Mam squad

Je bent niet de enige moeder die soms haar sores wil delen. Er zijn genoeg moeders die het heerlijk vinden om met je te kletsen en om te connecten. Als thuisblijfmoeder kun je daarom prima contact maken met andere (offline) moeders. Je kunt je bijvoorbeeld aansluiten op een Facebookgroep, of je kunt je ideeën en uitingen delen op ons BabyBytes forum, dat kan natuurlijk ook ;)

Voed je hersenen

Als je alleen maar in de weer bent met poepluiers kan dit soms hersendodend zijn. Je kunt je hersenen blijven prikkelen door bijvoorbeeld op de hoogte te blijven van het nieuws. Het NOS is hier een simpel voorbeeld van, maar je kunt tegenwoordig ook heerlijk luisteren naar Podcasts. Je kiest zelf uit waarover en naar wie je gaat luisteren en op deze manier word je tijdens het opruimen en dergelijke een stukje slimmer.

Bereid jezelf voor op FOMO

Ofwel: fear of missing out. Dit gaat waarschijnlijk vroeg of laat gebeuren. Je gaat je afvragen hoe je leven eruit had gezien, als je toch had gekozen voor die promotie in plaats je nieuwe rol als thuisblijfmoeder. Accepteer dat dit andersom ook het geval het geweest. Als je had gekozen voor die promotie had je het gevoel gehad een groot gedeelte van je kinderen te missen. En daar heb je juist niet voor gekozen.

Ben jij een thuisblijfmoeder?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50