5 dingen die iedere moeder achter de rug om van haar kind doet

5 dingen die iedere moeder achter de rug om van haar kind doet
  • in Moeder
  • 0
  • 23072
  • 04/04/2022

Ach ja, je doet je best als moeder toch? Maar soms doe je nu eenmaal wat ieniemieniekleine dingetjes achter de rug van je kind om die hij of zij niet hoeft te weten. Gewoon, om het voor jezelf even wat makkelijker te maken. Je moet af en toe ook aan jezelf denken toch…?

Snoepen

Als het om snoep gaat ben je een strenge moeder. Zo min mogelijk suikers en E-nummers voor jouw kleine! Snoepwinkels loop je dan ook straal voorbij als je met je kereltje op pad bent en vooral rijstwafels en rozijnen vieren hoogtij thuis. Maar hé, gelukkig bestaat er zoiets als kinderbedtijd. Thank God, want je was al úren aan het craven naar die heerlijke chocoladereep met hazelnoten. Is de kust veilig? Plunderen maarrrrr!

Je kind als excuus gebruiken om onder een afspraak uit te komen

"Vrijdagavond? Oh euh… nee sorry, mijn oppas heeft op vrijdagavond altijd tennisles. Hè wat jammer!" Of een goeie als je last-minute geen zin meer hebt: "Ja sorry, Olivier is ziek geworden vandaag, zo vervelend!" Zeg niet dat je het nooit gedaan hebt, iedere moeder doet dit. Soms. Heel stiekem. 

Een extra kort voorleesverhaaltje uitkiezen of snel zelf een geïmproviseerd einde verzinnen

Hartstikke leuk en gezellig hoor, je kind een verhaaltje voorlezen voor het slapen gaan. Even gezellig tijd voor jullie samen. Maar ja euh… RTL Boulevard heeft net aangekondigd dat er nieuwe ontwikkelingen zijn in showbizzland. En dus weet je niet hoe snel je een eind moet breien aan dat verhaaltje. ‘En toen gingen ze allemaal dood. Einde.’ Nee grapje natuurlijk. Maar een versneld, creatief einde weet je inmiddels haarfijn zelf te bedenken...

Zeggen dat de iPad leeg is

"Maaaam? Mag ik spelen op de Aipet?" Hoe vaak je die vraag wel niet voorbij hoort komen. En dus verzin je tegenwoordig maar gewoon een smoes om de discussie niet aan te gaan. De batterij is leeg. Hij is stuk. Er zit een virus op. Hij is kwijt. Maakt niet uit wat. Hetzelfde geldt voor de tv. Stuk. Storing. Hè wat jammer nou. En verdomd, na kinderbedtijd doet-ie het ineens gewoon.

Irritant speelgoed en kleding die je lelijk vindt weggooien

Speelgoed met geluid: hels. Alles waar je over kunt struikelen: irritant. Helaas zijn je kinderen er dol op. Nu kún je je bij je lot neerleggen en je elke dag overgeven aan dat horrorspeelgoed. Máár… je kunt natuurlijk ook per ongeluk dat speelgoed in een geheime kast op zolder opbergen. Kan gewoon. En niet alleen aan speelgoed kun je je storen. Wat dacht je van die afzichtelijke kledingstukken die je man of collega (‘oh ja, héél mooi’) als cadeautje voor de kleine heeft gekocht. Je kind mag er dan blij mee zijn, maar jij moet er heel de dag tegenaan kijken toch? De hoogste tijd om die broek per ongeluk te heet te wassen.

Zeg nou eens eerlijk: wie is er allemaal guilty?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50