5 dingen die elke net bevallen moeder vergeet

5 dingen die elke net bevallen moeder vergeet

Tilda is terug van zwangerschapsverlof en is weer aan de slag gegaan. In haar nieuwe blog wilt ze even orde op zaken stellen als net bevallen moeder, want o,o, wat is je leven op dat moment een chaos! Het kan wel eens gebeuren dat je wel eens iets vergeet. Dit zijn de dingen die elke net bevallen moeder vergeet.

Als je net bevallen bent, ziet je leven er ineens heel anders uit. Alles staat in dienst van je kersverse baby. Wanneer hij of zij gevoed moet worden, luiers die verschoond moeten worden, wassen die zich maar op blijven stapelen. Zodra kraamzorg de deur uit is, komt alles op jou neer als moeder.

Vergeten!

Dus je werkt in je hoofd (onbewust) je hele to do list af en gaat non-stop door met al je taken gedurende dag. Als je dan ook nog een of meerdere oudere kindjes hebt rond lopen, is de rust helemaal nergens meer te bekennen. Kortom: chaos alom! Dit zijn de vijf dingen de elke net bevallen moeder vergeet:

  1. Je zet talloze kopjes thee of koffie, maar je lijkt ze maar niet warm op te kunnen drinken. Simpelweg omdat je vergeten bent dat je die thee (of koffie) gezet hebt. Ondertussen ging je baby af, was de wasmachine klaar of stond de bezorger aan de deur met je pakketje. Dus gooi je je thee weg, zet weer nieuwe, om ook die niet warm op te drinken.
  2. Plassen….of poepen, daar wil ik vanaf zijn. Het is te bizar voor woorden, maar je vergeet om naar de wc te gaan. Na een afzienbare tijd denk je ineens, goh ik moet nu wel heul nodig naar de wc! Dat klopt! Je bent namelijk al een hele poos niet meer geweest! Mocht je dit zitten te lezen en denken: hey dat doe ik ook! Ga dan nu snel even naar de wc ;).
  3. Wist je dat de supermarkt ook ooit weer dicht gaat? Check gedurende de dag even of je nog genoeg van alles in huis hebt. Als je geen luiers, flesvoeding, billendoekjes meer hebt, helaas... Die kun je om 23.00 uur ’s avond niet meer halen. Je wordt wel weer erg creatief in het bedenken van oplossingen. Dat dan weer wel.
  4. Wat neemt koken veel tijd in beslag! Als je een of meerdere kindjes hebt, word je ineens met je neus op de feiten gedrukt als het om tijdsplanning gaat. Koken wordt ineens een hele organisatie. Überhaupt bedenken wat je wil gaan eten, is al een hele opgave. Dan nog het snijden van groenten, koken van rijst, zonder dat het aanbakt, het lijkt ineens onmogelijk. Omdat of je baby, of je peuter je nodig heeft. Bij het billen afvegen bijvoorbeeld. Of omdat je baby in defcon 5 modus huilt en je 26 keer de trap op en af moet rennen.
  5. O ja, babygehuil klinkt hard! Het is wetenschappelijk bewezen, dat het gehuil van je kindje bij jou veel harder binnenkomt, dan bij je man. Oneerlijk much? Nogal! Dus als je denkt, wat is dit intens, dan klopt dat hoor! Je kan er niks aan doen. Het gehuil van je baby gaat bij jou door merg en been en je man slaapt er doorheen. Bedankt moeder natuur, top geregeld!

Zie je het even niet meer zitten?

Ben je net bevallen en merk je dat je niet op een roze wolk zit? Merk je dat je af en toe denkt: waar ben ik aan begonnen? Ik kan dit niet! Ik begrijp je helemaal. Toen ik net bevallen was van ons oudste kindje, zat ik helemaal niet op een roze wolk. Ik kan je helpen om weer positiever in het leven te staan en met meer zelfvertrouwen. Mijn sessies worden nu ook vergoed door de zorgverzekeraars! Wil je meer weten? Mail dan naar info@froufroubegeleiding.nl.

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50