Déze 5 dingen zou elke drukke moeder moeten hebben

Déze 5 dingen zou elke drukke moeder moeten hebben

Wij drukke moeders bikkelen onszelf de dag door op pure wilskracht. Wat heerlijk dat er dan ook dingen zijn die ons leven nét even wat soepeler kunnen laten verlopen. Vijf dingen die je eigenlijk gewoon in huis moet hebben als je een drukke moeder bent: 

1. 60 seconds nagellak

Je hebt eindelijk de tijd gevonden om je nagels weer eens een lakje te geven. Met voldoening kijk je naar die mooie glanzende laag terwijl je zachtjes blaast om de lak mooi te laten drogen. Boem! Kleuter is gevallen. Dikke buil op zijn hoofd. Terwijl je voorzichtig een natte doek maakt zónder je nagellak te beschadigen, begint boven Baby te huilen in haar bedje en Peuter denkt dat hij heel goed zélf de stroop op zijn boterham kan smeren. Oftwel: als alle kinderen weer tevreden en schoon zijn, zien jouw nagels eruit alsof je net een straatje hebt gelegd. Volgende keer gewoon de 60 seconds nagelak gebruiken. Minuutje laten drogen en je kunt je weer storten in het gezinsleven.

Lees ook:
Maak je niet druk, doet je newborn ook niet! 

2. Kokend water-kraan

Met een kleuter, peuter en baby gebruik je veel heet water zeg! Kruiken, badjes, flesjes, sopjes. Als de waterkoker nog maar net klaar is, kan hij eigenlijk al weer aan. Dan is een kokend water-kraan echt een uitkomst. Niet meer ongeduldig rondjes lopen met een schreeuwende baby omdat het water nog niet heet is, een pan pasta is zó gekookt, en de flesjes zijn binnen no-time gesteriliseerd en klaar voor gebruik. Ook fijn: theewater uit de kraan. Vergeet je eens een keertje niet dat je water had opgezet voor een pauzemomentje…

3. Droogshampoo

Ik weet het, dit spul is overrated. En echt, zo’n spuitbus is niet bedoeld voor dagelijks ( of wekelijks) gebruik. Maar als je nou één keer in het halfjaar echt de combi douchen en kinderen wegbrengen even niet kunt maken, dan is het toch een uitkomst. Ga je tenminste niet met een vet vogelnest op je hoofd de deur uit. 

4. Ritsen!

Je kinderen staan eindelijk met jasjes, schoentjes, tasjes en zonnebrillen bij de deur, ben jij zelf nog lang niet klaar. Snel je schoenen aan. Terwijl jij je voeten in de veel te kleine opening probeert te wringen, slaat Kleuter Peuter op zijn hoofd. Snel de veters nog wat wijder. Baby spuugt in haar maxi-cosi. Nog niet, nog wijder die veters. Kleuter heeft het voor elkaar gekregen zelf de voordeur open te maken en nu gaan de broers er samen vandoor. Snel een strik in de veters. Aii… een knoop, die moet eerst weer los. Terwijl je buiten de lieve stemmetjes van je ventjes hoort overleggen of ze naar de speeltuin zullen gaan (Nee! We moeten naar school!) heb je eindelijk je schoenen aan en grijp je je jas. 30 knoopjes om dicht te doen… Tip: rijd even naar de winkel en haal een paar leuke enkellaarsjes en een jas, beiden met een rits! Gaat veel sneller. Ze zouden ook pyjama’s, regenlaarzen en make-up met een rits moeten maken…

5. Personeel

Wees eerlijk. Eigenlijk verdienen we gewoon allemaal een kok, schoonma(a)k(st)er, boekhouder en nanny. Niemand kan wat wij kunnen en ook nog allemaal tegelijk. Als we een cv zouden maken voor een goedbetaalde baan dan waren we binnen. En rijk. Maar zolang personeel nog niet gesubsidieerd wordt, moeten we het doen met oma die af en toe oppast en de buurvrouw die ook jouw ramen even lapt. Niet schuldig over voelen, gewoon heel erg dankbaar zijn. En als manlief ’s avonds thuis is, dan heb je ook even een masseur in dienst ;-)

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Ik ben Joke en ik ben newborn- en gezinsfotograaf bij Precious People Media. Ik vind het belangrijk dat een fotoshoot bij mij niet alleen hele mooi foto’s oplevert, maar ook een bijzonder fijne ervaring is. Het helpt daarbij enorm dat ik zelf moeder ben van drie kleine kinderen (4,2 en bijna 1). 

Reageer op dit artikel

reacties (0)
Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50