4 redenen waarom je als ouders moet blijven daten

4 redenen waarom je als ouders moet blijven daten

Het is wat minder makkelijk als er kinderen in het spel zijn, maar niet minder belangrijk: daten. Juist als je ouders bent geworden van één of meerdere kindjes is het belangrijk om dingen samen te blijven doen. Hier lees je waarom…

1. Het herinnert aan de tijd dat jullie verliefd werden

Als je eenmaal tussen de poepluiers zit en jullie dagelijkse communicatie voornamelijk bestaat uit gesprekken over voeding en was, is het misschien moeilijk voor te stellen dat jullie ooit intens verliefd waren. Des te belangrijker om dat gevoel weer op te rakelen tijdens een date.

2. Quality time

Wanneer hebben jullie nog echt quality time? Met het gezin aan tafel zitten is natuurlijk hartstikke gezellig, maar wanneer heb je nou nog een goed gesprek. Ga lekker uit eten en praat met elkaar zonder dat jullie onderbroken worden door het nageslacht.

Lees ook:
35x thuis daten (met slapende kids)

3. Laat jezelf van je beste kant zien

Berg je onesie maar een keertje op. Als er een reden is om je mooiste jurk uit de kast te trekken en je lekker op te doffen dan is het wel voor een date met je man. Nu jullie lekker tijd voor elkaar hebben en jullie er op je paasbest uitzien, zien jullie ook weer eens elkaars beste kant.

4. Maak nieuwe herinneringen

Het leven samen hield niet op op het moment dat jullie kinderen kregen. Helemaal niet zelfs, jullie leven is alleen maar verrijkt. Gingen jullie vroeger vaste prik elk jaar naar hetzelfde festival of probeerden jullie elke maand een nieuw restaurantje uit? Blijf ook de dingen doen die jullie samen deden voordat er kinderen waren en blijf samen herinneringen maken.

Daten jullie minder of juist net zo vaak sinds jullie kinderen hebben?
 

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Laura Saija was online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby, hun peuter Rosie (december 2017) en dreumes Norah (oktober 2019) en baby Hunter (mei 2021). In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50