4 manieren om de zwangerschap aan te kondigen aan je ouders

4 manieren om de zwangerschap aan te kondigen aan je ouders

Na tientallen subtiele hints van je moeder, die al jaren klaar is voor een kleinkind, is het moment eindelijk daar. Jullie verwachten een baby. Zo vertel je dit nieuws op een onvergetelijke manier aan je (schoon)ouders.

De menukaart

Nodig je ouders uit om een hapje te eten bij een leuk restaurant. Print van tevoren een menukaart uit met wel hele bijzondere dagspecials, zoals de ‘Je Wordt Oma Risotto’ en ‘Opa’s Quattro Formaggi’. Zorg dat je iets eerder aanwezig bent zodat je de serveerster op tijd kunt instrueren en het verrassingsmenu aan jouw ouders wordt overhandigd.

 

Het boodschappenlijstje

Plan een gezellig diner voor je ouders bij jullie thuis. Als ze eenmaal gearriveerd zijn doe je alsof je wat ingrediënten voor de maaltijd vergeten bent. Vervolgens frommel je een boodschappenlijstje in hun handen met de vraag of ze even snel op en neer willen naar de winkel. Op het lijstje staan enkel maaltijdpotjes, fruithapjes, kunstvoeding en augurken. Zorg wel dat ze het lijstje openen voordat ze de deur uitgaan, anders mis je een onvergetelijke reactie.

Lees ook: 
12 x creatieve geboorte-aankondigingen

Op het servies

Nodig je ouders uit voor een kopje koffie of een taartje. Laat voor die tijd de binnenkant van de kopjes of de taartbordjes bedrukken met de teksten ‘oma’ en ‘opa’. Je kunt er voor de verduidelijking ook nog jullie uitgerekende datum op zetten. Hoe langer het duurt voor het kopje leeg is of de taart op is, hoe spannender het wordt voor jullie.

 

Het videogesprek

Wonen je ouders niet om de hoek, dan kun je ze altijd nog videobellen. Stuur tijdens het gesprek een opname van de hartslag van jullie baby. Vertel dat je een leuk liedje hebt gestuurd die ze even moeten beluisteren. Hoe lang zal het duren voordat ze de hint begrijpen?

Hoe vertelde jij je (schoon)ouders dat je zwanger was?

Laura Saija is online redacteur bij BabyBytes. Ze woont samen met haar vriend Toby en hun baby Rosie (december 2017) in Amsterdam. In haar dagelijkse leven probeert ze een balans te vinden tussen het moederschap, haar relatie, vriendinnen én carrière. Volg Laura ook op Instagram.

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


  • LTB

    Wij hadden een logeerkoffertje gemaakt met daarin sokjes, flesje, rompertje, schoentjes, etc. Aan de binnenkant de tekst: Mag ik vanaf [uitgerekende datum] komen logeren?

  • Soccer-Mom

    Bij de eerste hebben we het gewoon verteld zonder poespas. Bij de tweede hebben we een shirtje voor onze oudste laten bedrukken met daarop de tekst 'ik word grote broer' met op de achterkant de maand en jaar waarin ik uitgerekend was. Dit shirtje heeft mijn zoontje regelmatig gedragen (dus niet alleen bij mijn ouders) en dan is het inderdaad leuk om de reacties af te wachten.

Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50

4 leden zijn nu online
Aanmelden