3 self-care tips voor ouders met een chronische ziekte

3 self-care tips voor ouders met een chronische ziekte
  • in Moeder
  • 0
  • 1164
  • 13/07/2019

Als je een ouder bent met een chronische ziekte mag je dit eigenlijk niet onderschatten. Waarschijnlijk heb je het soms zwaarder vergeleken met een volledig gezonde ouder. Als jouw ‘motor’ op is kun je er ook niet optimaal voor je kleintje zijn. Zeg daarom wat vaker ‘nee’ en stel jezelf voorop.

Dit doe je door deze tips te hanteren:

Het inlassen van self-care is niet egoïstisch

Kiezen voor je eigen gezondheid, gemoedstoestand of welzijn is verre van egoïstisch. Denk maar aan dat ‘motortje’ wat we hierboven al omschreven. Als je goed voor jezelf zorgt zullen anderen hiervan profiteren, onthoud dat.

Alles op zijn tijd

Niet alle taken hoeven op een dag voltooid te worden. Maak het jezelf niet te bont, hier kun je je allemaal maar overweldigd door voelen. Op bepaalde momenten heb je meer aandacht voor je kindje en op andere momenten kun je je misschien weer op je werk storten. Houd goed in de gaten waar jij op dat moment behoefte aan hebt. Luister naar je gevoel en handel ernaar.

‘Nee’ zeggen is oke

Je hoeft niet mee te gaan in wat de rest doet. Jouw vriendinnen doen misschien wel mee aan een hippe bootcamp maar dat is voor jou wellicht teveel gevraagd. Laat je niet van de wijs brengen dat jij dit ook zou moeten doen, doe wat goed voelt voor jouw lichaam en geest. Een boswandeling alleen met jouw kindje is misschien wel vele malen fijner.

Hoe zorg jij goed voor jezelf en doe je al aan self-care?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50