3-jarig meisje redt leven vader via Facetime

3-jarig meisje redt leven vader via Facetime
  • in Peuter
  • 2
  • 7046
  • 21/07/2018

Hoe vaak zeg jij niet dat je peuter niet te lang op het scherm mag? Misschien denk je er anders over als je dit verhaal leest van een 3-jarig meisje dat het leven van haar vader heeft gered door Facetime te gebruiken.

Als peuter Molly McCabe niet had geweten hoe ze moest omgaan met de mobiele telefoon van haar vader dan had dat waarschijnlijk zijn leven gekost. Vader Trevor waren thuis toen hij werd getroffen door een beroerte. Het meisje gebruikte haar vaders telefoon om haar moeder, Devon, via Facetime te bereiken. Haar moeder werkt als verpleegkundige bij het Winchester Medisch Centrum in Virginia. Devon miste de eerste oproep, maar Molly gaf niet op en probeerde het een kwartiertje later weer.

“Ze was aan het huilen, terwijl ze zei: ‘Kijk naar papa, kijk naar papa’, die met stuiptrekkingen op de vloer lag”, vertelt Devon aan The Winchester Star. Devon belde snel de buren die naar haar huis renden en het alarmnummer belden.

Lees ook:
Vader heeft ultieme troosttip

Bloedpropje

Blijkbaar was er een bloedpropje in een van de aderen van Trevors hersenen gekomen en moest hij aan een hersenoperatie ondergaan. Later hoorde Devon dat maar liefst 85 procent van de mensen die hetzelfde overkomt het er niet levend vanaf brengt, omdat het in het deel van de hersenen zit dat het hart en de ademhaling regelt. Als Molly niet had gebeld via Facetime dan was medische hulp waarschijnlijk te laat geweest.

Facetime

Davon was zeer verbaasd dat Molly precies wist hoe Facetime werkt. “We facetimen vaak met haar opa en oma, maar ik ben altijd degene die dat doet. Het enige wat ik me kan bedenken is dat ze me het zo vaak heeft zien doen dat ze heeft onthouden hoe je het moet doen.”

Niet alleen heeft Molly het leven van haar vader gered, ook lette ze op haar 2-jarige zusje tijdens de heftige gebeurtenis.

Haar vader ligt op dit moment nog in het ziekenhuis. Familie en vrienden hebben een fonds opgericht om de kosten van de lange behandeling die Trevor in het vooruitzicht heeft, zo veel mogelijk te dekken.

Bron: TheBump.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (2) Stuur een bedankje


Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50