20x schaamteloze bekentenissen van moeders

20x schaamteloze bekentenissen van moeders
 • in Moeder
 • 4
 • 15581
 • 20/02/2022

Elke moeder heeft wel érgens een geheime gedachte in haar hoofd zitten. Soms is-ie eigenlijk heel grappig, soms ronduit verdrietig, maar één ding weet je zeker: 'm delen, hoeft van jou niet. De volgende 20 moeders gingen wél op de biechtstoel zitten. Lees hier hun schaamteloze bekentenissen.

De app Whisper is geen impopulaire app onder smartphonegebruikers. Niet zo gek: dagelijks vind je er bekentenissen van over de hele wereld, en die zijn lang niet altijd even mals. Mócht je dus denken dat je de enige bent die met dirty secrets rondloopt, dan kan het lezen van de vele biechts enorm opluchten. Ook moeders nemen via Whisper graag plek op de biechtstoel. En dat vraagt soms om flink wat moed. Lees maar mee.

“Ik vertel het níemand, zeker niet de kinderen. Maar: ik heb twee kinderen, en een ervan is mijn favoriet.”

“Ik vind moeder zijn heel leuk, maar sinds de geboorte van mijn kind heb ik me nog nooit zo eenzaam gevoeld.”

“Moeder zijn is geweldig, maar doodvermoeiend als je vier kinderen hebt, een OCD’er bent en alles perfect wilt hebben…”

“Ik haat het dat ik geen normale vrouw kan zijn en op dates kan gaan omdat ik een moeder ben.”

“Mijn tieners breken mijn hart keer op keer. Ik hoop dat ze op een dag inzien hoeveel ik van hen hou, en dat ik probeer de beste moeder voor ze te zijn die er is.”

“Ik ben moeder van drie kinderen en soms vraag ik me echt af waar ik in gódsnaam aan begonnen ben.”

“Ik heb een succesvolle carrière, ben moeder van drie kinderen, zit in de ouder-school-vereniging, organiseer de toezichtsgroep van de buurt en… rook elke dag wiet.”

“Ik ben een béétje mislukt als moeder geloof ik: het enige waaruit mijn driejarige drinkt om zijn medicijnen mee weg te spoelen, is mijn shotglas.”

“Mijn grootste angst is dat ik doodga terwijl mijn man werkloos is. Niet omdat ik bang ben voor de dood, maar omdat niemand weet dat hij geen werk heeft en mijn dochter zou sterven van de honger.”

Lees ook:
De 6 geboden van de perfecte moeder

“Ik word zó moe van mensen die ouders veroordelen. Probeer zelf eens een autistisch kind op te voeden. Je zult zien dat iedereen zegt dat hij een probleem met discipline heeft. Ik ben meer dan eens in huilen uitgebarsten door de nare dingen die mensen zeggen.”

“Ik hou van mijn man en dochter, maar als ik de tijd terug kon draaien, zou ik tien jaar hebben gewacht met trouwen en het krijgen van kinderen.”

“Mijn man is echt een meester in ‘draadloos opvoeden’: de kunst van het grootbrengen door continu kritiek te uiten op wat ik doe en te roepen wat hij anders zou doen, zonder dat hij van de bank komt of opkijkt van zijn telefoon.”

“Ik ben enig kind, en mijn ouders hebben nog niet naar mijn baby’tje mogen kijken, laat staan dat ze hem hebben mogen aanraken. Hun idiote opvoedpraktijken zijn verleden tijd.”

“Ik ben dol op mijn kinderen, maar haat het hoeveel ik voor ze op heb moeten geven.”

“Ik heb niet gewerkt vandaag, maar bracht mijn kinderen toch naar de opvang. Ik voel me schuldig, en ik voel me moe.”

“Ik haat het als mensen zeggen dat mijn zoon een ongelukje was, omdat ik hem kreeg toen ik 20 en single was. Wat niemand weet, is dat hij het resultaat is van een verkrachting. Ondanks dat hou ik ontzettend veel van mijn jongetje, ik vind het geweldig hem te zien opgroeien!”

“Ja, ik ben een tienermoeder. Nee, het betekent niet dat ik een slet ben of niet van mijn kind kan houden, en ook niet dat ik mijn zoon geen normen en waarden bij kan brengen. Je leeftijd zegt niets over of je een goede ouder kunt zijn.”

“Van de baby’s in mijn ouderklasje is mijn zoon de enige die nog niet kruipt. Hij is nu acht maanden en daarmee ook de oudste. Ik voel me onzeker sinds de instructeur van het klasje heeft gezegd dat zijn ontwikkeling achterloopt op die van de rest.”

Wat heb jij stiekem op te biechten?

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Reageer op dit artikel

reacties (4) Stuur een bedankje


 • Nog-even!

  Als je niks zinnigs te schrijven hebt, plaats dan niks...

 • Lady-Whistledown

  Whisper?? Nog nooit van gehoord. Zal wel weer iets Amerikaans zijn, net als de reacties (ouder-school-vereniging = the PTA wat in NL gewoon de Ouderraad is)

 • Lady-Whistledown

  Whisper?? Nog nooit van gehoord. Zal wel weer iets Amerikaans zijn, net als de reacties (ouder-school-vereniging = the PTA wat in NL gewoon de Ouderraad is)

 • DebsterRoos

  “Ik haat het dat ik geen normale vrouw kan zijn en op dates kan gaan omdat ik een moeder ben.”

  Dat je niet op dates kan gaan omdat je een moeder bent klinkt precies als wat een "normale" vrouw is

Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50